Ruska Buggy
Ruska Buggy

Ruska Buggy

bVision & Photography

Heerlijk om er weer eens ene te zien dacht ik toen de foto’s van Morgaine van Morgaine’s Passions binnen kwamen. Weer eens een echte buggy, met in dit geval een knipoog naar de Morgan. De buggy is eigenlijk bedacht door de Amsterdamse fotograaf Paul Huf. Die heeft destijds garagehouder Arie Ruska gevraagd om een buggy naar Amerikaanse stijl te bouwen, maar dan op het onderstel van een Volkswagen Kever. Oudere Kevertjes werden opgekocht, gestript een voorzien van een polyester body en gaan met die banaan. Het was een gat in de markt en er werden er diverse gebouwd, met verschillende modellen. Zo is deze die je hier ziet een Ruska Regina, waarvan het onderstel uit 1968 is. Overigens kon je deze ook zelf bouwen, dan kreeg je het hele bouwpakket thuis gestuurd en moest jezelf zorgen voor het chassis met motor.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 reacties

  1. Hahahaha ja, dit is de wagen waar hij momenteel weer veel in rijdt, er staat namelijk ook nog een porche in de garage, van nu ongeveer 23 jaar oud, dus voldoet nog niet aan jouw eisen 😛 (en die staat ingebouwd tussen zijn werk)

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.