Van Simpelveld naar Vetschau
Van Simpelveld naar Vetschau

Van Simpelveld naar Vetschau

bVision & Photography

Ook op de museumlijn van de ZLSM, de Zuid Limburgse Stroomtrein Maatschapij heeft Corona zijn sporen nagelaten.. Vanuit Simpelveld wordt er normaliter gereden naar Valkenburg, of Kerkrade of naar Vetschau in Duitsland, de oude spoorlijn richting Aken. Niet rijden betekend ook geen ondehoud en op mijn wandeling op de route naar Vetschau, realiseer ik me ineens dat deze route reeds eeuwenoud is. Op de plaats waar ik hier sta, midden tussen Simpelveld en Bocholtz ligt achter me (bovenste foto) het spoor naar station Simpelveld. Voor me uit ligt het spoor naar Bocholtz (onderste foto). Op de onderste foto aan de rechterkant liep de oude Romeinse heirweg weg van Heerlen via Simpelveld en Bocholtz naar Aken. Hier lagen de Romeinse Villa Rustica. Aan de ander kant van het spoor loopt de weg tussen de kernen van Simpelveld en Bocholtz. En boven mij loopt de stadsautoweg, de N281. Wat hier op deze plaats nog meer plaatsvindt leest u morgen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Kakel

    Dichtgegroeide spoorrails. Daar zal voorlopig weinig beweging in komen. Ik zal het eens aan mijn broer vragen. Hij is machinist (goederenvervoer van/naar Duitsland) en veiligheidsbeambte, opleider, examinator…Mooie foto’s! Vooral de eerste.

  2. Ria van Felius

    De rails zullen toch vrij moeten worden gemaakt als hij weer gaat rijden, regelmatig onderhoud lijkt me beter dan het laten verslonsen

  3. Frank-103

    Volgens mij betekent niet rijden hier bij Hoorn Medemblik juist extra onderhoud aan tracé en materieel, ze hebben er nu de tijd voor. Van een vrijwilliger weet ik dat wel alles corona proof moet gebeuren.

  4. De stoomtrein Goes- Borselle rijdt sonds maart ook niet. Ook die route is al behoorlijk oud. We hebben hier zelfs een enorm oud station bij het dorp gelegen. Je moet het weten anders rij je er zo voorbij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.