Kunstproject Tanja Ridderbex Bocholtz – Simpelveld
Kunstproject Tanja Ridderbex Bocholtz – Simpelveld

Kunstproject Tanja Ridderbex Bocholtz – Simpelveld

bVision & Photography

We gaan naar aanleiding van het verhaal van gisteren verder met wat zich onder het voorheen oerlelijke viaduct onder de stads-autoweg, de N281 bevindt. Hier vind een metamorfose plaats die in opdracht van de gemeente Simpelveld en met medewerking van IBA in gang gezet is door de in Bocholtz geboren en getogen kunstenaar Tanja Ritterbex. Hier wordt naast de beschildering van alle pilaren ook een landmark met de naam de Verbintenis geplaatst. Een metershoge Romeinse vaas wordt hoog naast de stads-autoweg geplaatst. Het moet de mensen die langsrijden nieuwsgierig maken. Ze moeten op basis van wat ze zien op zoek gaan wat die vaas daar doet, en wat dat te maken heeft met het Romeinse verleden van die streek. De vaas is er nog niet, maar er zijn wel al muurschilderingen op de pilaren gemaakt. De schoolkinderen van Bocholtz zijn betrokken bij dit project en de tekeningen op de pilaren stellen o.a. gebruiksvoorwerpen en munten uit de Romeinse tijd voor. Het is nog niet klaar allemaal, het is een tussenstand anno nu.
update 7 juli 2020 – De beschilderingen van kunstenares Tanja Ritterbex op het viaduct tussen Simpelveld en Bocholtz zijn de afgelopen weken drie keer doelwit geweest van vandalen. Ze hebben graffiti aangebracht.

  • Tanja Ritterbex, een inmiddels internationaal bekend kunstenares, woont al een aantal jaren in Berlijn, de stad voor jonge kunstenaars.
  • Het idee voor deze post is een mail van Inge van Schrijfsels van mij

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. In de toekomst kun je daar dus ook gewoon blijven komen? Ziet eruit als dat je daar verder niet kunt komen. Normaal gesproken.

    ziet er wel weer gaaf uit! Wel gek, dat je de mensen nieuwsgierig moet maken, ik kreeg dat al met Vaderlandse geschiedenis op de lagere school, over de Romeinen in hun nederzettingen en in Limburg bla… Dat we riool en wegen aan hen te danken hebben, zelfs bruggen.

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.