Terstraten – Zuid Limburg
Terstraten – Zuid Limburg

Terstraten – Zuid Limburg

bVision & Photography

Soms maak ik wel eens een foto waarvan ik achteraf niet meer weet waarom ik die gemaakt heb. Meestal heb ik wel een doel met maken van foto’s maar soms kom ik dan ergens langs en denk ik van dat kan later wel eens van pas komen. Zoals ook de foto’s van vandaag. Gemaakt in een typisch Limburgs boerengehucht, Terstraten. Zelfs Google Maps is er nog nooit geweest. Maar, bekend is het wel.
Terstraten is in 1969 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Vanwege de vele goed bewaarde vakwerkboerderijen en spekhuizen uit de 18de eeuw staat het gehucht bekend als een schildersparadijs. Langs de gehuchten Helle, Brand, Terstraten en Tervoorst stroomt de Platsbeek, een zijtak van de Geleenbeek en het Pieterpad voert door Terstraten met de etappe Spaubeek – Schimmert en volgt dan de Branterweg en de Platsbeek. In 1952 werd een van de schuren in het gehucht gesloopt, om later weer opgebouwd te worden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. (info o.a. Wikipedia).
Significant detail: Het gehucht heeft heel veel minder inwoners dan de woorden in dit logje.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. Had er nog niet van gehoord en ik ben er ook niet doorheen gefietst. Wel door Nuth en dat is niet zo ver er vandaan. Mooie foto’s! Bij de bovenste had ik een berg (ca 20%) schaduw er onder en rechts afgeknipt. 😉

  2. hanscke

    Dan moet ik er doorheen gekomen zijn, want ik heb het Pieterpad gelopen. Van Zuid naar Noord. Ik weet nog wel dat het weer bij het lopen van de eerste etappes in Zuid Limburg niet echt mooi te noemen was. Het was grijs en troosteloos.

  3. Ik ga toch echt niet tellen hoeveel woorden jij hebt neer gezet hier, hahahaha

    Prachtig, en mooi dat google er nog niet is geweest, houden zo zeg ik! Terstraten, volgens mij weleens van gehoord, maar dan anders… lijkt ook op Verstraten… dat zal het eerder zijn. Er geweest, ben ik denk ik niet, zo wel, weet ik het niet meer. Ziet er echt heel mooi uit, lekker rustig daar!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.