Murals – Landmark via Belgica
Murals – Landmark via Belgica

Murals – Landmark via Belgica

Ritme der etmalen

bVision & Photography

Aan de Haanweg in Landgraaf is een viaduct van een mural voorzien welke een link heeft met de Via Belgica. De Romeinse weg welke van Keulen in Duitsland via Nederland en België naar Frankrijk voerde. De weg was van militair belang, maar werd uiteraard ook gebruikt als handelsweg. We spreken dan over de eerste twee eeuwen van onze jaartelling. John van de Berg is de kunstenaar die alles ontworpen heeft en ook mede geschilderd heeft. Het is een afspiegeling van de reizigers die destijds de weg bewandelden, het twee richting verkeer trekt aan je voorbij als je zelf door het viaduct loopt het heen en weer verkeer wordt afgebeeld op een dag en een nachtzijde. Boven de reizigers is de weg van het begin tot het einde afgebeeld met plaatsnaam schilden. Zie ook de foto’s. Een mural met een verhaal.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

  1. Frank-103

    Die Romeinen waren weg van wegen, wat die malle Duitsers, die rond 1935 toch al geïnspireerd waren door de Romeinen, heeft aangezet tot de bouw van een netwerk aan snelwegen. Zijn die Duitsers dan eigenlijk toch tweederangs Italianen? Heel hachelijk!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.