Brand op droge Brunssummerheide
Brand op droge Brunssummerheide

Brand op droge Brunssummerheide

bVision & Photography

Het moet geen gewoonte worden dat als ik met Moppie onderweg ben dat er ergens een stuk natuur in de hens gaat. Gisteren reed ik langs de Heikamperweg in Brunssum toen ik werd ingehaald door een Politieauto met sirene. De oorzaak bleek al snel, even naast de weg, iet hoger dan de heikop, stond de heide in brand. De brandweer kwam er ook nu pas aan, zodat ik een van de weinige was die het geheel kon aanschouwen, want meteen werden alle toegangswegen vrijgemaakt voor de brandweer. Er mocht er verder geen mens meer in. Nou ja, de boswachter en een een auto van natuurmonumenten. Er stond een gebied van een paar honderd vierkante meter in brand. Gelukkig had de brandweer, ondanks de moeilijk bereikbare plaats, het vuur snel onder controle. Alleen het nablussen zal nog wel even duren. Als je pech hebt gaat zo’n brand onder de grond verder met deze droogte.

U mist de auto vandaag, geen probleem, die verhuist naar maandag

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Leidse Glibber

  Met deze droogte is een weggegooide peuk al voldoende om alles in de hens te zetten. Op zich natuurlijk wel mooi om het van dichtbij te kunnen zien.

 2. Ja…. ik ben er bang voor, jij bent er al twee tegen gekomen nu toch? Nou goed, ik ben er dus ook bang voor en wacht er bijna op, wil het niet. Maar ja… de mens he… dat is vaak het probleem…

  Ik moest er ook spontaan van hoesten bij het zien van al die rook. Ik wens dat het snel gedoofd is en zo blijft. Woensdag pas kans op regen zag ik gisteravond.

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, bosbranden kunnen heel heftig zijn. In Portugal was er , toen wij er vakantie vierden, eentje die vlak bij de camping kwam. De mannen die op de camping aanwezig waren hebben allemaal helpen blussen, nou ja ze kregen een stok met aan het einde een soort flappen in hun handen en sloegen daarmee de kleine vlammetjes uit die door vonken werden veroorzaakt. Dat was best nog spannend, naderhand zaten de beroete kerels samen in de kantine een glas te drinken op de goede afloop. Toen snel richting douches om weer schoon te worden. Wij (de dames) zetten snel hun kleding in de biotex te weken en zo was de camping gered en we konden verder vakantie gaan vieren. De oorzaak van bosbranden is niet altijd een weggegooide peuk, ook een stuk glas kan het veroorzaken doordat de zon er een ‘brandglas’ van maakt..
  Fijne zaterdag gewenst.

  1. Frank-103

   Ik vind een brandweerwagen ook erg fraai, ik vraag me ook wel eens af hoe dat rijdt, met een lading bluswater aan boord om de kleinere brandjes direct te kunnen blussen. In de virtuele garage met dat ding!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.