Waldbrand am Rodebach
Waldbrand am Rodebach

Waldbrand am Rodebach

bVision & Photography

Gisteren was ik met Moppie op weg van Gangelt door het bos naar Süsterseel beide net over de grens in Duitsland. Daar waar de Roode Beek verder gaat als de Rodebach. Ik was net voorbij het Wildpark van Gangelt, toen ik sirenes hoorde. Voor me uitkijkend zag ik ook rookwolken boven het bos opstijgen. Voordat ik in de buurt was vlogen de brandweerwagens aan alle kanten langs mij door en werd de weg ter hoogte van de Etzenrather Mühle afgezet (daar zijn ook deze foto’s gemaakt). Bij deze temperaturen kun je er uiteraard op wachten. Maar toch zonde van dit stuk bos waar al eens eerder zo’n 800 hectare van verwoest werd door brand. Ik ben uiteraard niet blijven wachten en ben via Etzenrade weer verder gereden richting huis.
Update Freiwillige Feurwehr Gangelt:
Die Feuerwehren Gangelt und Selfkant wurden heute Nachmittag zu einem Waldbrand zwischen Gangelt und Süsterseel alarmiert. Vor Ort stellten die Einsatzkräfte fest, dass ein Waldstück zwischen dem Jugendzeltplatz Süsterseel und dem Wildpark auf einer Fläche von 70 mal 50 Metern in Flammen stand. Glücklicherweise sorgte die Schwüle Hitze dafür, dass sich der Brand nur langsam ausbreiten konnte. Hierdurch gelang es der Feuerwehr schnell den Brand unter Kontrolle zu bekommen. Besonders effektiv zeigten sich hierbei die kürzlich angeschafften Waldbrandrucksäcke. Dank der kleinen und wendigen Schläuche (d) konnten die vorgehenden Trupps schnell die Flammen runter löschen. Da sich das Feuer in den Waldboden gefressen hatte zogen sich die Löscharbeiten über mehr als vier Stunden hin. In mühevoller Arbeit musste der Waldboden geöffnet und abgelöscht werden. Neben dem stellvertretenden Kreisbrandmeister Günter Paulzen machte sich auch Förster Wolfgang von der Heiden vor Ort ein Bild von dem Schaden. Die Ursache des Brandes ist noch Unklar, die Kriminalpolizei hat die Ermittlungen aufgenommen.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. logbankje

  Vooral met deze droogte en hoge temperaturen is de natuur kwetsbaar.
  Gelukkig is de brandweer er als de brandweer bij. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Heel verstand, bij bosbrand kun je maar best wegwezen. Gelukkig was de brand snel onder controle en bleef de schade beperkt.Tja de oorzaak, vaak onvoorzichtigheid met vuur, bijv. een sigarettenpeuk die niet goed genoeg uit was. Maar ook glaswerk , lege flesje , verloren brillen kunnen als een brandglas werken.

 3. Goede morgen Sjoerd. Je hebt gelijk dat je snel met moppie bent omgekeerd, want bosbranden kunnen snel gaan en ook nog de brandweermannen raken wel eens ingesloten. Ik hoop dat deze brand snel geblust is en dat er niet al te veel natuur is verdwenen. De oorzaak weet ik natuurlijk niet, maar veel mensen zijn in de droge bossen vaak onachtzaam waardoor er branden kunnen ontstaan.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.