Geef de bermen de ruimte (U5)
Geef de bermen de ruimte (U5)

Geef de bermen de ruimte (U5)

Dit is geen slogan om meer bermen te gaan maken, dat mag uiteraard, maar geef de bermen de ruimte om te groeien voor de beesten die er in huizen. Je ziet steeds meer dat randen van akkers voorzien worden van een stukje wildgroei, zoals hier op de foto. Weelderig groeien hier de planten die ervoor moeten zorgen dat de bijen ons overleven en niet het slachtoffer worden van onze drang om alles maar meteen plat te maaien. Oké, er wordt wel eens wat teveel gemaaid. Maar over het algemeen zie ik steeds meer wildgroei lang akkers en bermen. En natuurlijk kan een boer hiervoor in veel gevallen subsidie krijgen, maar het is natuurlijk ook voor de boer zelf noodzakelijk dat er bijen en vlinders blijven die de gewassen bevruchten

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. logbankje

  Zeker weten Sjoerd, is goed voor de natuur.
  Hier maaien ze een meter van de berm en de rest mag blijven staan.
  Zo zie je ook steeds meer Bijen tuintjes in de wijken. Hans

  @ wist ik ook niet van de goudvissen.
  Maar de vijver ligt aan de overkant van het pad en niet bij de trechter.

 2. Frank-103

  De bermen langs de wegen zijn van de overheid, die moet ze kort houden (vooral de middenberm) omdat ze anders het zicht van de automobilisten beperken. Hier op het dorp heeft de gemeente dat uitbesteed aan boeren, die levert het weer bruikbaar hooi op.

 3. Ria van Felius

  Af en toe eens een stukje en op campings ook soms, maar niet overvloedig hoor, veel te weinig nog. Wel worden sommige dijken minder gemaaid. Het blijft behelpen hier.

 4. Hier hebben we die akkerranden ook een poos gezien, maar nu zijn ze er alweer niet meer. De boeren gebruiken elke centimeter land, en dat terwijl al die insecten ook nuttig zijn voor de boer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.