Renault 4CV
Renault 4CV

Renault 4CV

bVision & Photography

Heerlijk toch als je onderweg door een Frans dorpje zo’n auto tegenkomt. Dat overkwam Marthy van Heen en terug naar de Ardèche. Het is een Renault 4CV en het was de eerste auto die na de tweede wereldoorlog geproduceerd werd door Régie Nationale des Usines Renault. Het werd meteen het lievelingetje van het Franse volk, al liet de kwaliteit het een beetje afweten. Er zijn er niet zo heel veel meer over. De Renault 4CV was een kleine personenauto, geproduceerd tussen 1947 en 1961. De voorganger was de Renault Juvaquatre en de opvolger van deze 4CV was de Renault 4 met dezelfde motor als de 4CV en die werd verkocht voor ongeveer dezelfde prijs. De auto op de foto is eigenlijk geen echte Renault 4CV hij is gemaakt door FASA-Renault in Valladolid in het noorden van Spanje. Dat is te zien aan de o.a. de wieldoppen en het aantal chromen sierstrippen op de voorzijde van de auto. Dat maakt de auto overigens niet minder waard. Een mooie auto die een zekere plek gevonden heeft in mijn virtuele garage

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.