Bewegingsonscherpte geeft dynamisch effect
Bewegingsonscherpte geeft dynamisch effect

Bewegingsonscherpte geeft dynamisch effect

bVision & Photography

Bewegingsonscherpte om een dynamisch effect te geven aan foto’s wordt vaak toegepast in de fotografie, oftewel de omgeving wijzigt niet terwijl in dit geval de trein voorbij raast. In de eerste foto is het effect dusdanig dat je door de ramen van de trein de achtergrond kunt zien en het einde van de trein in lucht lijkt op te gaan(Spooky). In de tweede foto (Grand Vitesse) word de snelheid geaccentueerd van de hier naderende trein. In principe is het spelen met weinig licht wat je hier doet. het diafragma kleiner maken en de sluitertijd omhoog schroeven. De ISO waarde staat in dit geval vast op 100. Maar nogmaals, het gaat om de techniek om deze foto’s te maken, en niet of dit ook in fotoshop kan.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Frank-103

    Leuke hobby, fotografie! Hoe meer je er van leert, hoe leuker het wordt!
    Ik kan volgens mij mijn iso zelfs op 25 zetten, diafragma pas ik dan aan zodat ik de gewenste sluitertijd krijg. Diafragma 22 of 28 maakt weinig meer uit.

  2. Je foto’s zijn nu wat overbelicht, dit soort foto’s overdag maken kan wel maar met een filter voorkom je de overbelichting. Je zouhet in de schemering kunnen doen, google ‘blauwe uur’ en zorg dat je voor die tijd op die plek bent. Wel een stevige ondergrond, zoals statief gebruiken. Dan heb je ook geen bewegingsonscherpte. Ga op tijd dan heb je genoeg speeltijd.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.