Murals Heerlen – Mijnspoorweg (3)
Murals Heerlen – Mijnspoorweg (3)

Murals Heerlen – Mijnspoorweg (3)

Heerlen staat bij de pers bekend als de muralhoofdstad van Nederland. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art vormen alle ruimte krijgen. Ik probeer als inwoner van de gemeente Heerlen vele van deze murals te fotograferen en in de belangstelling te brengen:
Deze muurschildering vinden we op de afscheiding van het spoor en de Mijnspoorweg. De Mijnspoorweg is de doorgaande weg tussen Heerlen en Landgraaf. Het thema is ‘flora en fauna’ en de kunstenaars beschilderen de geluidswand met planten en dieren die voorkomen in Parkstad. De kunstenaars die dit gerealiseerd hebben zijn Collin van der Sluis en Super A. Zij wonnen in 2016 de prijs voor de mooiste muurschildering van de Nederland, nee, niet van dit ontwerp. U ziet in de kop staan dat dit een van meerdere delen bevat. De mural is gewoon te lang om een een keer erop te passen en is in verschillende verschillende delen in te passen.

bVision & Photography

18 Comments

  1. Prachtig hoor,, een aantal murals van overal en nergens waren van de week op tv… je kunt ze aanvragen voor op je woning of flat, moeten je medebewoners het ook wel goed vinden en zo…. is nog goed voor de buurt ook.

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.