Wandelen (2)
Wandelen (2)

Wandelen (2)

bVision & Photography

Het begon zo mooi, mijn kleindochter stelde voor om een stuk te gaan wandelen, een grote ronde opa. En dat hebben we geweten. Toen we vertrokken scheen de zon… Maar na een minuut of 10 klonk in de verte wat gerommel. maar geen wolken te zien. Na een half uur vond ik het wel goed en ik besloot om maar naar huis te lopen. Op dat moment leek het echt alsof de wolken boven ons hoofd ontstonden. Het werd donker en het begon te druppelen. Nog een paar honderd meter van huis. Dat halen we wel. Eerst even onder een boom, maar daar hielden we het niet droog en ik vond het niet veilig met het gedonder in aantocht, dan maar ergens in een portiek, maar ook daar hielden we het niet droog. Snel rennen naar een grote meubelzaak onder bij ons in de straat, nog geen honderd meter van ons huis. daar konden we even droog staan, we waren inmiddels drijfnat, maar het regende op dat moment met hagelstenen erin, dus de laatste honderd meter werden het even niet. Plots een gekraakt en daar ging een grote boom om, recht tegenover ons, de kruin bovenop een garage en daar waar de auto reed stonden we een minuut of twee eerder nog. Sakkerdjie, toen we even later thuis kwamen lag de stroom eruit, en hadden we wateroverlast boven en achter op het terras…, maar spannend was het wel, de zondag.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

27 reacties

 1. Kakel

  Sjonge, jonge, dat is goed afgelopen! Het had zo anders kunnen aflopen…Het waren dan wel niet de weergoden maar iets anders wat jullie goed gezind was. Ik hoop dat Jesslyn er geen angst aan heeft overgehouden. Leuke foto van haar in het portiek ♥
  Lieve groet.

 2. Wauw, wat een belevenis…! Kan me voorstellen dat Jesslyn zo’n wandeling nog heel lang zal herinneren, en ze heeft ook alvast geleerd wat je bij onweer moet doen. Het weer wordt steeds extremer, dus dat kun je niet jong genoeg leren, helaas. En wat een mooie foto’s; je kleindochter is zo fotogeniek!

 3. Ben toch wel heel erg blij dat het voor jullie goed is afgelopen hoor want dat met die boom is wel op het nippertje. Hier slechts kleine bui ontvangen in de stad en was niet zo erg als op andere plaatsen wat ik zag en had gelezen op het net. Regen is dan wel welkom voor menige landerijen maar de bliksem en zware onweer is soms best gevaarlijk.

 4. Frank-103

  Gelukkig was het goed afgelopen, een boom moeten opvangen is niet fijn! Ze zal zoiets niet snel vergeten.
  Hier was het gisteren droog, ik ben zelfs mijn wandeling van 6,5 kilometer gaan lopen, toen werd het wel erg donker. Toen ik 5 minuten thuis was barste de bui hier ook los. Ik was dus gelukkig net op tijd thuis.

 5. Ik wou al zeggen “foei opa, je gaat niét onder een boom schuilen met onweer in de lucht toen je het zelf al door had.
  Wat een avontuur en wat een geluk dat jullie , weliswaar drijfnat, maar heelhuids thuis kwamen. Voor die kleine zal het een flink avontuur geweest zijn zo met opa op de vlucht voor de regen,Geweldige foto dat natte koppie.

 6. Oh gosh! Dat is wel heel erg spannend ja, pfffffffffff Jes, wil nu vast niet meer wandelen met opa, hahahaha

  Trouwens, die bui, zonder hagel dan, kwam ineens boven Almere gisteravond pas dan… om dan in Nijkerk bij mijn ouders over te komen, mijn nicht was er met de kinderen, in 1 sec. woog hun kleding 20 kilo zwaarder en waren blij met de douche en droge kleding, hahahaha haar auto is van binnen nog altijd zeiknat…. ze kregen de wagen niet ingeklapt van de baby… dat duurde 1 minuut langer slechts dan normaal…

  Hier? Pas na 22.00 uur, wat weerlicht, beetje gedonder, iets van regen, wel een staartje van die bui die richting Groningen ging volgens de weerkaart op mobiel, dat klopte wel dus, even een windje, wat regen, we hoorden wel onweer, maar niet in de buut, echt wel even verderop, was wel lekker even…

  X

 7. Goede morgen Sjoerd, gelukkig dat jullie konden schuilen voor de ergste bui. Hier heeft het hard geregend maar alleen in de verte wat gerommeld, dat zal dan bij John geweest zijn. De tuin heeft in ieder geval weer water gehad dus de planten zullen wel blij zijn. Inmiddels staat de zon hier weer volop te schijnen. Ik wens je een fijne maandag toe.

 8. Hier onweerde het gister zoals ik het nog nooit hoorde onweren. En ook hier regen en hagel door elkaar. Ongelooflijk wat een weer was dat. En dat is de voorbode wat normaal gaat worden hier. Volgens de weerdienst hadden we een supercel boven Zeeland.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.