Ik zag…
Ik zag…

Ik zag…

Onder het rijden dacht ik een duif te zien zitten, op een lantarenpaal vlakbij het dorpje Bingelrade. Toen ik er voorbij was had ik gezien dat het toch iets anders was. Iets waarvoor ik even moest stoppen. Ik ben geen kenner, maar volgens mij is dit een valk. Helaas was hij of zij na deze shot verdwenen…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. Namen weet ik ook niet, maar ik zie soms ook wel eens “iets vergelijkbaars” op een lantaarnpaal zitten als ik de snelweg opdraai waar nog wel iets van groen omheen ligt. Toch best wel bijzonder in zo’n verstedelijkt gebied.

 2. Frank-103

  Op een lantaarnpaal zitten, dan moet het wel een torenvalk zijn. Een zeearend ligt niet zo voor de hand in Limburg, of het moet een verdwaalde zijn. Een condor kan ook.

 3. logbankje

  Net op tijd een mooie foto van de torenvalk, een heel fraaie roofvogel.
  En dat op de de dag dat er in nieuws is te lezen: gier valt baby aan in Avifauna. Hans

 4. Kakel

  Een torenvalk. Wat een bjoetie. Hier vliegen veel roofvogels. Vooral buizerds. Bij elk rondje Rosa in de polder is het raak. Geslaagde foto. Je had maar één kans, hè?

 5. Mooie foto van dat torenvalkje Sjoerd, ik zie ze hier regelmatig, soms zittend op een verkeersbord of ook wel biddend in de lucht. Ook de buizerd komt hier wel langs. En ik heb zelfs wel eens een sperwer, op mijn garagedak zien zitten, spiedend naar een groepje musjes dat bij zijn nadering gelijk dekking in de dichte begroeiing had gezocht. Eentje kreeg het er van op zijn zenuwen en probeerde weg te komen, die werd gelijk de prooi van de sperwer. Tja de natuur is niet zo zachtzinnig en een sperwer moet ook eten natuurlijk.

 6. ha Sjoerd,

  wat een mooi beestje… Is het niet een torenvalkje?
  Ik vind het zo knap: dat “bidden” in de lucht en dan ineens naar beneden vallen voor dat ene muisje, dat het van grote hoogte zag…
  Prachtig!
  En wat een mooie foto…

  Groetjes! Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.