Gespot: Saab 96V4
Gespot: Saab 96V4

Gespot: Saab 96V4

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info schreef: Deze Saab stond ineens aan de overkant van het water toen ik naar mijn werk fietste. Dus ik het bruggetje over en toch maar even een paar foto’s maken. Ik was gelukkig ruim op tijd, dus dit oranje monster kon ik mooi even vastleggen.
En mooi is deze Saab zeker, alhoewel het in mijn ogen geen echte Saab is. Een echte Saab moet pruttelen, daar moet een tweetactmotor in zitten en dat heeft deze dus niet. Hier ligt een viercilinder Ford Taunus motor in. Ook niets mis mee uiteraard, maar die geeft niet dat lekkere pruttelende geluid. Of dit de reden is voor de ondergang van Saab laat ik in het midden, maar het verloor zeker wat van zijn charme daarna. Toch maak ik hiervoor een plaatsje vrij in mijn virtuele garage, als bonus voor het mooie uitzien…

 • Merk: Saab
 • Kenteken: 75-DJ-32
 • Type: 96V4
 • Kleur: Oranje
 • Bouwjaar: 1974
 • Aantal Cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1500 cc 50kW (Ford)
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. frank-103

  Toch een bijzondere auto, die je direct herkent als Saab.Dat is bij veel van de huidige (Aziatische) eenheidsworst toch wel anders, dan moet ik echt naar het logo kijken om het merk te herkennen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.