Ik zag…
Ik zag…

Ik zag…

Net voordat ik de lappenmand in ging had ik nog een tochtje gemaakt in de Anstelvallei in Kerkrade. Een prachtig stukje natuurgebied waar het enige stuwmeer, de Cranenweyer, in Nederland te vinden is. Het stuwmeer is aangelegd om overstromingen te voorkomen en zorgt voor schoon drinkwater. Het is een klein vogelpark op zich waar zelfs de ijsvogel te vinden is, je kunt er ook een visarend tegenkomen en ook vogels van een ander pluimage. Daar is het waar ik onderstaande foto nam. maar liefs drie reigers zie je erop terug, waarvan er twee in de bomen te vinden zijn. Je vindt hier, niet echt gek, ook diverse vogelspotters…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

26 Comments

 1. Kakel

  Een mooie afgelegen plek waar vogels zich veilig voelen. De enige ijsvogel die ik heb gezien, was in België…
  Ik weet dat reigers in bomen broeden maar ik kan er maar niet aan wennen dat ze in bomen zitten. Ik associeer ze met de polder.

 2. logbankje

  Zeker een mooie omgeving om regelmatig te bezoeken.
  Ik vind de ooievaars ook wel erg mooi op de foto.
  Vogelspotters weten wel waar ze moeten spotten. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Frank-103

  Mooi stukje natuur daar, en ik zie het niet voor me, reigers die een nest bouwen in de bomen. Maar ik heb ze hier ook in de bomen gezien. Rare vogels, die reigers…

 4. En vergeet die 2 ooievaars niet! Ook bijzonder voor andere gebieden waar je ze niet ziet nog… Dit is wel een prachtige foto zo, ik zie het nooit dat reigers op takken zitten, altijd aan de waterkant, subliem dit!

  X

 5. ja, dat ken ik, als ik hier achter ga wandelen, daar zitten die vogelspotters ook
  Ik vindt het spijtig dat als ik aan de plas kom, dat er niks meer zit, een paar jaar geleden was dat anders
  Jij had meer geluk
  -Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.