David Bade – Revival van een kunstwerk
David Bade – Revival van een kunstwerk

David Bade – Revival van een kunstwerk

bVision & Photography

Het ergste wat een kunstenaar kan overkomen is dat een kunstwerk waar hij heel veel tijd heeft gestoken, door vandalen in de fik wordt gestoken, waren de woorden van David Bade bij de (her)onthulling van zijn kunstwerk op de Rennemig in Heerlen. In deze woonwijk, die ligt waar voorheen de Oranje Nassaumijn lll lag, is in samenspel met de bewoners en de kunstenaar destijds een babyblauw kunstwerk neergezet, met veel onderdelen aangeleverd door de buurtbewoners. Het beeld viel tijdens de jaarwisseling ten prooi aan de vlammen. Je kunt iets mooi vinden of niet, maar dat wil niet zeggen dat je het dan meteen moet vernielen. Gelukkig heeft het beeld een tweede kans gekregen. Een “geleefd” beeld, een revival van alles wat het heeft meegemaakt, samen met wat nieuws. Samen met David hebben we hierover gesproken, zoals ook David contact had met de buurtbewoners. De reparatie ter plekke was niet mogelijk zodat het beeld tijdelijk een paar dagen een reis door Nederland heeft gemaakt. Het beeld is afgelopen vrijdag onthuld door wethouder Jordy Clemens.

 • foto 1: Het door vlammen aangetaste vuurwerk
 • foto 2: Op transport naar Rotterdam
 • foto 3: In rook gehulde nieuw kunstwerk tijdens de toespraak door David Bade
 • foto 4: De onthulling door wethouder Jordy Clemens

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

 1. je moet met je jatten van andermans spullen afblijven. In dit geval zou ik me toch afvragen of het eh… kunstwerk, wel terug gezet moest worden. als ik zie dat hier bij de reacties niemand het mooi vindt (en daar sluit ik me bij aan) vraag ik me af wie er op dat ding zit te wachten.n

 2. Goede morgen Sjoerd. Ook ik ben niet weg van dit kunstwerk, maar ieder heeft zo zijn/haar eigen smaak en om de boel in brand te steken, dat gaat wel erg ver. Ik kan soms begrijpen dat iemand iets steelt (bv eten als je geen geld ervoor hebt), maar dingen bewust vernielen daar kan ik echt geen begrip voor opbrengen.

 3. Het is niet mijn ding, maar waarom! Moeten mensen dit dan in de hens zetten, zo keek ik gisteren wordt u al geholpen terug. Mr. Frank visser half 8, sbs… nieuw… en daar zat een vrouw, een imker, ze had een bijenhal, door haar vader gebouwd, en er waren 50 kasten in de brand gezet, 50 volken verbrand en de hele bijenhal naar de klote… en de verzekering ondanks dat de bijen waren verzekerd keert niet uit, dat is het verhaal waarom zij daar zat, maar goed, why, de f why!

  Kunst of levende bijen… iemand levenswerk…. ze hebben gelukkig de bijenhal weer opgebouwd inmiddels, maar haar vader, met wie zij weer samen aan de slag wilde, is 10 april overleden, met weten dat de verzekering nog altijd niet rond was, en al het geld uit haar eigen zak kwam van wederopbouw, …. deze uitzending was van afgelopen vrijdag overigens.

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.