Murals Parkstad – Voerendaal – James Jetlag
Murals Parkstad – Voerendaal – James Jetlag

Murals Parkstad – Voerendaal – James Jetlag

bVision & Photography

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

De weg onder het viaduct is weer open. Het spoorviaduct over de doorgaande weg is door spoorwegbeheerder Prorail gerenoveerd en is door kunstenaar James Jetlag (Martin Plag) aan beide zijden van een schitterende Mural voorzien. Voerendaal is de ban van deze voorheen lelijke entree. De eerste mural in Parkstad gemeente Voerendaal van deze bekende kunstenaar. Maar volgens de burgemeester zeker niet de laatste. De totstandkoming van zoiets is in dit geval uitzonderlijk. Een dertien jarig meisje, Mare van Leest, stuurde een brief naar de gemeente, en later naar de burgemeester of dit lelijke viaduct niet kon worden opgeknapt door een kunstenaar. Maar uiteraard is er dan geen geld, geen interesse, de weg moet worden afgezet… Maar toen de aanvraag van Prorail kwam voor het opknappen van het viaduct kwam de brief weer boven water en werden er acties aangezet om dit te combineren. Mare was uiteraard ook bij de opening van de nieuwe entree van Voerendaal en was helemaal tevreden met het resultaat. Een super prestatie van James Jetlag.
De burgemeester van Voerendaal deelde zelfs mede dat er geld zou worden gereserveerd voor het eventueel opknappen van andere lelijke entrees. Bij het viaduct ligt ook het natuurgebied Terworm, en aan de andere zijde het pas gerenoveerde beekdal van de Geleenbeek bij kasteel Rivieren en Ten Esschen.

bVision & Photography

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

  1. Werkelijk waar schitterend, dat je dit kunt maken met spuitbussen, dat is al een kunst op zich, vooral de vlinder, wow, wauw, en de rest ook, maar een vlinder zo levensecht kunnen spuiten… met verf…

    En geweldig van het meisje ook, is haar wens toch uit gekomen, geef nooit op!

    X

  2. Wauw dit vind ik heel mooi en zeker omdat het vogeltjes zijn die bij deze ingang echt passen. Die James Jetlag mag hier in de stad ook weleens mooie werken maken want hier zijn er vele die er niet uitzien. Prachtig initiatief van Mare met haar brief. Als je hier iets aanreikt verdwijnt het in de versnipperaar. Groetjes, Tine

  3. Goede morgen Sjoerd, mooi dat ze van zo’n saai viaduct weer wat moois lieten maken. Dat zou men overal moeten doen, of zou het te kostbaar worden om zoiets te laten maken en ook te onderhouden natuurlijk.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.