De plantenbieb
De plantenbieb

De plantenbieb

Ik was het nog niet tegengekomen, het fenomeen plantenbieb. Eigenlijk hetzelfde als de boekenbieb. Je brengt een plantje en je haalt een plantje en als je niets te ruilen hebt haal je geen plantje, maar betaal je een plantje. Deze plantenbieb is te vinden in het maankwartier in Heerlen. Maar zo’n plantenbieb heeft natuurlijk alleen zin in het groeiseizoen. In de winter bevriest de zaak. Leuk is het uiteraard wel om zoiets tegen te komen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Ohhh wat gaaf, kijk, dat bied nieuwe perspectieven voor mijzelf, hahaha ik kom om in de pilea’s, of ook wel de pannenkoekenplant stekjes die ik allemaal zou kunnen stekken… of de graslelie… deze twee zijn dan ook wel makkelijk, maar ook de pixie orba… peperomia familie, zeldzaam hier.

  X

 2. logbankje

  De plantenbieb ken ik nog niet, wel een kraampje wat groente verkoopt uit eigen tuin.
  Maar een leuk initiatief de plantenbieb, als men maar niet de paar euro gaat stelen. Hans

  @ het orginele bouwplan was erg mooi, maar is duidelijk niet door gegaan.

 3. Ria van Felius

  Hier in de buurt is er een ‘ruultuun’ oftewel een ruiltuin, als je wat hebt, zoals zaad of stekjes, potten, alles voor de tuin dan breng je dat daar, anderen mogen dat dan weer meenemen, komt geen geld aan te pas verder.. Ik vind het ook een erg leuk idee.

 4. Ha Sjoerd,

  wat een enig idee!
  Ik wou, dat er hier eentje in de buurt was.
  Ik zou zéker tussen de plantjes gaan snuffelen.
  Ben nog steeds op zoek naar iets blauws voor in de tuin. Volgens jaar misschien…

  Groetjes!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.