Appie
Appie

Appie

better safe than sorry

Goed voorbeeld doet volgen denk ik. Het was duidelijk dat het advies van premier Rutte meer mensen aanzet tot het dragen van een mondkapje. De selfie is gemaakt terwijl ik alleen aan het winkelen was met schoongemaakt karretje en op gepaste afstand van andere klanten winkelde. En zo’n kapje werkt, als je duidelijk laat blijken dat je bij me uit de buurt moet blijven. Alleen nog even oppassen hoe ik kan voorkomen dat mijn bril beslaat als ik ergens van de kou buiten, naar binnen loop. Als ik moet schatten was bij Appie aan de Roda J.C. ring zo’n 40% voorzien van een mondkapje op het moment dat ik daar gisteren om een uur of negen in de ochtend aanwezig was.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 reacties

 1. Kakel

  Je zou kunnen zeggen: wat voor fietshelmen geldt, geldt ook voor mondkapjes: als je niets te beschermen hebt, zet er dan vooral geen op. Waarbij aangetekend dat het niet dragen van mondkapjes asociaal is, want je doet het vooral om anderen niet te besmetten.

 2. Frank103

  Mijn bril beslaat ook steeds door dat stomme mondkapje. Bij de oogarts plakten ze met tape het mondkapje onder mijn ogen vast, dat hielp. Hier in het openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht, ook op de pont. Met een mondkapje voorkom je dat je iemand met corona besmet, mocht je het ongemerkt hebben. Mensen die ze dan niet gebruiken zo je daarom asociaal kunnen vinden, maar op zn minst dom. Door de coronacrisis merk je sowieso dat er erg veel domme mensen zijn. Zelfs domme presidenten!

 3. hanscke

  Gisteren even geprobeerd. Absoluut geen succes, dus zolang het niet echt verplicht is draag ik dat ding niet. Ik houd wel afstand en ga maar 1 x in de week boodschappen doen. Alle andere boodschappen bij andere winkels stel ik uit. Is wel goedkoop moet ik zeggen. Mij zien ze voorlopig niet meer gezellig de stad in gaan voor wat dan ook. ik wacht wel op beter tijden

 4. Ik draag hem nu al een paar dagen, en echt? blijven mensen uit de buurt? Sta ik gister bij de Jumbo, in de rij, met mondkapje op, er zijn er nog niet zoveel trouwens die hem dragen… wel meer dan in Almere zag ik. Maar in die rij, ik sta te wachten tot ik uit kan laden, komt er weer een goof heel dicht op mij staan, achter mij! Echt… ik snap het niet!

  X

 5. logbankje

  We zijn weer terug bij af, bij Appie nu ook weer linten, karretjes worden schoon gemaakt en ik liep voor het eerst met een masker in de winkel.
  Heb mijn bril maar afgezet, lees de kleine lettertjes thuis wel en buiten weer op gezet om de diepte te zien. Hans

 6. Als het niet verplicht is gebruik ik ze niet ook héb ik er altijd wel een in m’n tas. Ik ga naar de grotere supermarkt met brede paden waar afstand houden makkelijk kan. Ik kan gelukkig ook nog voor de rustige tijden kiezen maar zolang het niet verplicht is liever niet. te ;lastig en te benauwd. Jouw oor heeft het er niet zo moeilijk mee als mijn oor zie ik;-)

 7. Hier doet iedereen dat allang en zonder al het gezanik dat ik tot nu toe in NL heb gehoord. Goed voorbeeld Sjoerd. Die mondkapjes helpen misschien fysiek niet echt probaat maar als iedereen er een op heeft is dat wel een signaal dat er wat aan de hand is zodat de mensen die daar nog altijd niet van overtuigd zijn ook eens beter gaan opletten.

 8. Goede morgen Sjoerd, ik heb wel een mondkapje in mijn tas, maar nog niet gebruikt, ik kom niet in drukke gebieden hier zijn nu ook niet veel mensen in de supermarkt. Maar als ik naar de Appie of naar de stad ga doe ik het wel op. Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.