peugeot 403
peugeot 403

peugeot 403

bVision & Photography

Deze door Morgaine van Morgaine’s Passions op de foto gezette Peugeot 403 pick-up komt uit 1959. De peugeot 403 is de voorganger van de Peugeot 404 die er aan de rechterkant naast staat en hier al eerder aan bod is geweest. De auto werd geproduceerd van 1955 tot 1966. De sedan uitvoering was o.a. te zien in de politieserie Comlumbo. De eigenaar is duidelijk een liefhebber, maar dat moet ook wel met zo’n beroep… Het koetswerk van deze Peugeot 403 is ontworpen door Pininfarina een Italiaanse topontwerper, die ook de latere 404 ontwierp. De grootste concurrent was de Citroën Traction Avant.

 • Merk: Peugeot
 • Kenteken: DL-54-67
 • Type: 403 U8S
 • Kleur: Rood (vlgs RDW)
 • Bouwjaar: 1959
 • Aantal Cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1468 cc
 • Brandstof: Benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. logbankje

  Wat een prachtige auto deze Peugeot 403 pick-up, volgens mij de eerste keer dat ik hem zie.
  Deze hoort zeker in de virtuele garage en eigenlijk in een automuseum. Hans

 2. pjotr

  Deze bestelwagenversie heb ik nog niet eerder gezien. De personenwagenversie wel; daarmee kreeg ik mijn eerste rijlessen (met dieselmotor). Een vriend van ons had een tweedehandsje gekocht en reed er wel 180 km/uur mee. Totdat hij een keer de onderkant wilde tectyleren, wat hij ons had zien doen met onze auto. Hij kwam na enkele tellen weer onder de Peugeot vandaan met een lijkbleek gezicht. De chassisbalken, die hij wilde tectyleren, waren door roest vrijwel verdwenen. Daarna geen 180 km/uur meer.

 3. Ja, ik zag, ik sprak.. ik vroeg.. natuurlijk mag dat! Ik kende deze versie ook nog niet, en dat ie al zo oud is, had ik ook niet in de gaten, je weet, dat laat ik jou uitzoeken, als ik er weer ben, ga ik zeker bij de buurman weer even kijken, zien of er wat nieuws staat, nou ja.. in dit geval oud! hahaha

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, ik loop achter, maar ik heb zojuist je vorige blogs ook bekeken. Dat schaapje is wel erg vergeeld, voor een wit schaap, maar ik denk dat dat wel de bedoeling is 😉
  En ik zie dat er ook weer een bijzondere auto is gespot, Daniël heeft er wel een opvallende reclame mee. Voor vandaag een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.