Spanning aan het water bij Eemdijk
Spanning aan het water bij Eemdijk

Spanning aan het water bij Eemdijk

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Het trafohuisje van vandaag staat aan de Eem en is weer een mooi en oud exemplaar welk inmiddels is omgebouwd van boven aangevoerde spanning naar bekabeling onder de grond. het is op de foto gezet door Ted, en was vergezeld door de onderstaande tekst.
Hallo Sjoerd,
Dit is een heel bijzonder en zeldzaam huisje. Het huisje staat langs de Eem in de polder tussen Eembrugge en Eemdijk, richting Spakenburg. Het is bijna 9 meter hoog en in de tuitgevel bevinden nog de drie isolatoren voor de hoogspanning, die nu overigens ondergronds ligt. In 1991 is het huisje nog door de PUEM gerestaureerd (bron: boek Trafohuisjes). Ikzelf kende het huisje al jaren, alleen het is een flinke fietstocht om daar te komen. Op een prachtige zomeravond in augustus ging het dan eindelijk gebeuren. Ziehier het resultaat.
Groetjes, Ted

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

  1. Nou, als dat geen toeval is. Dat huisje heb ik vorige week wel gezien, maar we reden en het regende. Dus heb ik het gelaten voor wat het was. Maar dat het nu toch op jouw blog staat is wel heel bijzonder.

  2. Dit t rafohuisje vind ik ook wel heel bijzonder ditmaal vooral omdat deze wat hoger is dan de andere. Ted heeft je dus best wel wat bijzonder gegeven. Je ziet het niet vaak zo met de drie isolatoren in de gevel. Deze valt ook meer op.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.