Spanning op de Oude Nering/Markt van Drachten
Spanning op de Oude Nering/Markt van Drachten

Spanning op de Oude Nering/Markt van Drachten

bVision & Photography

Dit trafohuisje is op de foto gezet door Morgaine van Morgaine’s Passions op een tochtje met de fiets om wat boodschappen te halen voor heer dochter bij de Big Bazaar. En die ligt aan de rechterkant van dit trafohuisje. Op zich een mooi intact trafohuisje waar het op lijkt dat ze de deur door een oud exemplaar hebben vervangen. En in deze toch wel moderne omgeving doet dat wat afbreuk aan het transformatorhuisje. Het hoort erbij zullen we maar zeggen. Het ligt overigens bij het Thalenpark ,een park dat in 1958 door de Utrechtse tuinarchitect Hein Otto (1916-1994) ontworpen is als scheiding tussen de vestiging van Philips en de wijk de Swetten. Het is genoemd naar Jan Lourens Thalen die van 1956 tot 1960 burgemeester was van de gemeente Smallingerland waarvan Drachten de hoofdplaats is.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 reacties

  1. Ja, daarom viel het ook zo op, die deur… het klopt niet lijkt wel. En jeetje, chapeau, voor de info die helemaal klopt verder, maar die ik jou niet had gegeven, hier achter zit inderdaad Philips, weten niet veel mensen dat in Drachten ook een enorm terrein zit van Phillips… Ik ben er wel geweest ook.

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.