
Ja hoor, het is weer tijd voor stroop en achter de stroopfabriek liggen de suikerbieten, appels en peren weer hoog opgestapeld. Niet dat ik reclame wil maken, maar de stroop van Canisius is wel echt de lekkerste van de hele wereld. Het is een voorecht om die te kunnen proeven, en het echte Limburgse Zoervleisch kan niet zonder deze stroop gemaakt worden, en dat maak je ook van runderen die rondgelopen hebben in het Limburgse Mergelland. Maar, uiteraard kan stroop ook bij een stuk(je) kaas of gewoon op de boterham. Canisius maakt al vanaf 1903 stroop, over ervaring gesproken…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Wauw, wat een prachtig en kleurrijk plaatje al die appels zo bij elkaar!
Goh dat is een tijd geleden dat ik stroop heb gegeten bedenk ik mij nu opeens
Leuke info en gave foto’s!
Appelstroop..
Dat moet wat mij betreft lang geleden zijn
ook bij ons een Limburgse lekkernij….schijnt het
groeten
Lekker, appelstroop! En nog gezond ook dankzij het ijzer dat erin zit.
Mijn oma maakte vroeger zelf appelmoes. Het resultaat was een lauwwarme pap met bonkies bleh.
Wat een berg met appels…
Lieve groet.
De beste stroop in dat mooie blikje.
Domweg nog nooit nagedacht wat er komt kijken om een pot appelstroop te maken, indrukwekkend hoor die bergen appels.Levert ook mooie plaatjes op.
Stroop krijg ik eigenlijk alleen in stroopkoeken.
Het beeld van je foto ken ik met name van de bergen suikerbieten bij de suikerfabriek in Groningen.
Wij hebben de Echte Zeeuwse Stroop. Appelstroop eten we eigenlijk nooit. We zijn ook weleens een keer met onze vrienden langs die fabriek gelopen.
En voor die tijd werd er vast ook al stroop gemaakt, alleen niet op industriële schaal 😉
Ik ben geen liefhebber van stroop, maar de appelbergen blijven indrukwekkend. En de blikjes heb ik natuurlijk in huis. Leuke herinnering aan het dorp van mijn jeugd.
Behalve appelsap en appels zelf heb ik niets met stroop. Een beetje te zoet voor mij.
Je kunt het natuurlijk ook al die tijd al fout doen… 😉 Maar stroop, dat eet ik zo zeldzaam. Daar zullen ze niet rijk van worden.
Love As Always
Di mario
Goede morgen Sjoerd, appelstroop lekker hoor alleen wist ik niet dat er zoveel suiker in gaat. Mooie foto van de appelberg zo zie je hoeveel appels er tot stroop worden verwerkt. Ik wens je een goed begin van de nieuwe week toe.
Wat een leuk gezicht zo’n appelberg!
Ha Sjoerd,
nooit gedacht, dat er zo ontzettend veel appelen nodig zouden zijn voor de stroopfabriek.
Heerlijke appelstroop!
groetjes!
wowwwwww. sjoerd.
daar zou je wel eens een kijkje binnen willen nemen zeker ..
lekkere stroop van canisius 🙂
Plezante foto’s!
Lie(f)s.
Oh, ik eet helemaal geen stroop. Veel te veel suiker 😆 Dus al maak je wel reclame, geen punt. En vlees eet ik ook al niet, dus ik heb nergens last van. De bovenste foto vind ik wel super.
Oh die, met de groene deksel, ja die hadden wij vroeger weleens. Voor het zoervleish heb ik de laatste keren het blikje gehaald, hahaha ik zal weer eens kijken naar deze als ik weer ga maken 😀
Mooie foto trouwens!
X
Die stroop staat regelmatig op tafel, lekker op een cracker.
Dat wordt smullen…!!
Dat blikje is zooo leuk!
ik ken de siroop niet, wij kopen hier altijd luikse siroop
en inderdaad, vorig weekend zag ik een 30-tal tractors met suikerbieten in Tienen, het is nu de tijd
-Een @->- voor jou.