Canisius – stroopfabriek Schinnen
Canisius – stroopfabriek Schinnen

Canisius – stroopfabriek Schinnen

bVision & Photography

Ja hoor, het is weer tijd voor stroop en achter de stroopfabriek liggen de suikerbieten, appels en peren weer hoog opgestapeld. Niet dat ik reclame wil maken, maar de stroop van Canisius is wel echt de lekkerste van de hele wereld. Het is een voorecht om die te kunnen proeven, en het echte Limburgse Zoervleisch kan niet zonder deze stroop gemaakt worden, en dat maak je ook van runderen die rondgelopen hebben in het Limburgse Mergelland. Maar, uiteraard kan stroop ook bij een stuk(je) kaas of gewoon op de boterham. Canisius maakt al vanaf 1903 stroop, over ervaring gesproken…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Kakel

  Lekker, appelstroop! En nog gezond ook dankzij het ijzer dat erin zit.
  Mijn oma maakte vroeger zelf appelmoes. Het resultaat was een lauwwarme pap met bonkies bleh.
  Wat een berg met appels…
  Lieve groet.

 2. Goede morgen Sjoerd, appelstroop lekker hoor alleen wist ik niet dat er zoveel suiker in gaat. Mooie foto van de appelberg zo zie je hoeveel appels er tot stroop worden verwerkt. Ik wens je een goed begin van de nieuwe week toe.

 3. Oh, ik eet helemaal geen stroop. Veel te veel suiker 😆 Dus al maak je wel reclame, geen punt. En vlees eet ik ook al niet, dus ik heb nergens last van. De bovenste foto vind ik wel super.

 4. Oh die, met de groene deksel, ja die hadden wij vroeger weleens. Voor het zoervleish heb ik de laatste keren het blikje gehaald, hahaha ik zal weer eens kijken naar deze als ik weer ga maken 😀

  Mooie foto trouwens!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.