De Brunssummerheide
De Brunssummerheide

De Brunssummerheide

bVision & Photography

Uiteraard vind je ook in de Brunssummerheide Paddenstoelen, Naast heide staan er ook stukken bos tussenin. Ik was min of meer toevallig aangeland bij het bezoekerscentrum Schrieversheide en heb daar een klein rondje door de heide gelopen. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar krijg, maar als ik naar buiten ga is het droog, met een schraal zonnetje weliswaar, maar toch, het was droog.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Daar trof ik toch een paar mooie huizen aan. zo groot had ik ze nog nooit gezien. Een heel dorp zelfs. Ik heb op ene zelfs even mijn autosleutel gelegd als maatstaf… Kreeg ik met toch op de kop van de bewoner. Dat wil je niet weten. Nadat ik had uitgelegd waarvoor ik dat gedaan had en niets wilde beschadigen kalmeerde hij al. Het bleek dat afgelopen weekend een stel vandalen een half dorp had afgebroken. Toen ik even later dit slagveld gevonden had kon ik me zijn verontwaardiging wel begrijpen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Kakel

  Je komt echt joekels van paddenstoelen tegen! Dat die bewoner wat ontstemd was, kan ik begrijpen. Als vandalen een naburig dorp platlopen (-: Met een lat een flinke klap op hun achterste geven. Dat zal ze leren! (De Brunsummerheide…ik moest even nadenken waardoor de naam bleef hangen, maar ik vat het. Ik hoop dat de strafeis net zo zwaar uitpakt als de rechter heeft voorgeschreven voor Jos B.)
  Lieve groet.

 2. Soms zijn het ook dieren die de paddenstoelen te grazen nemen, ook jammer maar beter te begrijpen dan wanneer mensen zoiets doen. Ik kwam ook van mega grotte tegen, wel een afmeting van een ontbijtbordje.

 3. Ja, je snapt het niet, dat mensen gewoon paddenstoelen en zwammen kapot maken, wat is de zin ervan… ik heb het nog nooit gedaan, maar kom het ook al jaren tegen. Zo zonde!

  Jouw foto’s zijn prachtig en ja dat is groot!

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, er zijn kennelijk mensen die er van houden om dingen stuk te maken. Ik snap dat nooit, ik heb mijn kinderen al vroeg eerbied voor de natuur bijgebracht, ik hoop dat ze dus in hun jeugd nooit de boel zinloos hebben kapot gemaakt. Nu ben je er natuurlijk niet altijd bij, maar volgens mij hebben ze ook nooit kabouterwoningen vernield.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.