Emma Park
Emma Park

Emma Park

Lopend vanuit mijn huis ben ik binnen vijfhonderd meter in een pas (in 1998) aangelegd park. Op de voormalige terreinen van de staatsmijn Emma is een gedeelte bebouwd en de rest ingericht als park. En laat ik daar nu deze week voor het eerst doorheen gelopen zijn. Je houdt het niet voor mogelijk, ik ben er aan alle kanten langs geweest maar er nog nooit doorheen gelopen. langzaam aan moet ik wat meer aan mijn conditie gaan doen, want de gordelroos heeft er behoorlijk ingehakt en alles is nog steeds pijnlijk. Dus wandelen we maar wat vaker. De zonnige foto heb ik omgezet naar zwart/wit om het effect van de kolen en de mijnsluiting te accentueren. De steenformaties die je her en der vindt zijn gevormd door brokstukken van de sloop van o.a. de als laatst in bedrijf geweest zijnde Centrale Emma.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Ach het duurt even maar dan zie je ook wat 🙂 Doet mij opeens denken dat ik destijds met Hill voor de eerste keer door de Leidse Hout wandelde. Ik kom hier regelmatig zei ik, oh ja hoe vaak dan uhhh 2 jaar geleden. Dat is toch niet regelmatig zei Hill. Zeker wel antwoordde ik elke twee jaar is ook regelmaat

  2. Goh dat je er dan nog nooit was geweest, nou vaker doen dus! hahahaha
    De gordelroos, dat is minder, en ik vraag mij nu af, of mijn oma ooit ook zoveel pijn had, zij had het in haar gezicht ooit namelijk, maar ze zei nooit wat… nu lees ik dit zo van jou en echt… pfffffffff

    X

  3. Zo gaat het vaak, de directe omgeving wordt vaak voorbijgelopen bij de jacht op mooie plekjes.
    Denk dat de stenenformatie beter op zou vallen als de foto in kleur was maar je bedoelt het waarschijnlijk meer symbolisch dat zwart/wit

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.