Opel Kadett C
Opel Kadett C

Opel Kadett C

bVision & Photography

Di Mario van het weblog Di Mario.info stuurde me de foto’s van de bijgaande Opel Kadett C. Deze Opel Kadett C werd destijds gemaakt door Opel in Duitsland en was onderdeel van General Motors. De versies B tot en met E waren vrijwel ieder jaar van hun productie het best verkochte automodel van Nederland en niemand snapte destijds dat dit model van de markt werd gehaald en vervangen werd door de Opel Astra. Veel mensen die destijds een Kadett reden zaten daar niet op te wachten. De Astra heeft het daarom nooit helemaal waar kunnen maken. Eigenlijk heeft Opel hiermee zijn concurrentie positie in gevaar gebracht. Overigens was de Kadett C bij de liefhebbers ook het meest geliefde model. En dat uiteraard niet met de standaard 1200 motor, maar met de 2.0E versie van dit model in de GTE versie. Deze versie kom je overigens nog veel tegen in rally’s. De C versie was ook de laatste echte Kadett volgens velen, de latere modellen werden uit gerust met een voorwielaandrijving in tegenstelling met de achterwiel aangedreven Kadett’s eerder.

 • Merk: Opel
 • Kenteken: 03-TH-40
 • Type: Kadett C
 • Kleur: rood
 • Bouwjaar: 1977
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 1200 cc
 • Brandstof: benzine
 • Aandrijving: achter

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Kakel

  De Opel Kadett. Wie kent ‘m niet? Mijn vader had een Kadette coupé. Dat ding lag als een tank op de weg.
  Wat een bekend jongetje op de foto (-:
  Lieve groet.

 2. Frank-103

  Een vriend had deze kadett, een 1200 automaat. Daar hebben we erg veel plezier mee gehad. Ik heb later een E kadett 1.8s gekocht, zo’n druppelvorm. Die waren al erg slecht, roesten meer dan een Alfa Romeo. Mijn vader heeft nog diverse Vectra’s gehad, maar die waren ook niet bijzonder goed. Opel duikelde in die periode van 1 naar een veel lagere positie. Hun goede naam zijn ze in ieder geval al lang kwijt.

 3. Goede morgen Sjoerd, die auto zegt me niets, maar ja ik ben helemaal geen kenner. Ik wil een auto die start als ik weg moet en waar ik droog in zit, verder niet erg veel eisen. Mijn pa was een VW rijder en mijn man een Audi fanaat. Mij kan het merk meestal niet veel schelen eerlijk gezegd. Trouwens die jongeman naast de auto is ook groot aan het worden.
  Eeen fijne zaterdag gewenst.

 4. Ha, leuk om de ouwe trouwe Kadett nog eens te zien. Dit was de tweede auto die mijn ouders hadden. Hij is wat sneu aan zijn eind gekomen, omdat mijn vader hem total loss reed. Gelukkig bleef het daarbij en kon mijn vader geschrokken, maar gezond en wel uitstappen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.