Wandelen in het Danikenbos
Wandelen in het Danikenbos

Wandelen in het Danikenbos

In Daniken (Zuid Limburg), woonde de Bokkenrijder Gerard Custers. De voormalig Hollandse soldaat werkte als dagloner op de vele boerderijen in de omgeving. Op 5 april 1752 werd hij gearresteerd op de verdenking dat hij een Bokkenrijder was. Natuurlijk werd dat door hem ontkend, maar na diverse folteringen volgde een bekentenis. Op 13 mei van dat jaar werd het vonnis door de schepenbank van Schinnen geveld. Gerard sterft, 32 jaar oud, op 16 mei 1752 aan de galg op de Danikenberg onder Schinnen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Kakel

    De vouwen werden als heks verbrand en de mannen als Bokkenrijder opgehangen. Lekker volk… Het verhaal vind ik desondanks de moeite waard en de foto vertelt een verhaal op zich. Prachtig!

  2. Goede morgen Sjoerd, wat een ellende in die tijd, mensen konden zich moeilijk verdedigen tegen dit soort waanzinnige beschuldigingen. Maar als er genoeg gemarteld werd, bekende je alles wat er maar gevraagd werd, zo dat de martelingen zouden stoppen. Ik ben blij dat we in deze tijd leven al heeft elke tijd zijn eigen problemen .

  3. Oeh…. een stukje bos naar mijn hart! Dus…. 😉 De bokkenrijders, ik maakte kennis met dat verhaal dankzij Suske en Wiske, en toen kwam het huis van Hugo in de Efteling, is nog altijd samen met Droomvlucht mijn favo ride… En verhaal!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.