Een A-kadettje
Een A-kadettje

Een A-kadettje

bVision & Photography

Hadden we hier pas geleden nog een Opel C-Kadett voor vandaag heeft Emile, onze Leidse Glibber, gezorgd voor het eerste naoorlogse model van de Opel Kadett, de A-serie. Ontwikkeld als kleine familieauto en als concurrent voor o.a. de Volkswagen Kever. Met een stille, watergekoelde motor voorin, een laag verbruik, een goed werkende verwarming, een flinke kofferruimte, meer comfort, veel glas en moderne kleuren en lijnen. Als auto bedoeld voor de gewone man was de Kadett zuinig en robuust. Een degelijke auto die gewoon zijn werk deed. Geproduceerd van 1962 tot 1965 was het de aanloop voor de Kadett B, waarvan er maar liefst 2.6 miljoen zijn verkocht. Voor die tijd megaveel dus.

  • Merk: Opel
  • Kenteken: HJ-36-78
  • Type: Kadett-A
  • Kleur: blauw
  • Bouwjaar: 1964
  • Aantal cilinders: 4
  • Motorinhoud: 993 cc
  • Brandstof: benzine
  • Aandrijving: achter

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Door jou opmerking over ruime kofferbak, moet ik opeens denken aan een verhaal begin zeventiger jaren. Een vriendin van me komt “totaal overstuur” op zaterdagmiddag de kroeg in. Ik heb gefaald als moeder, mijn dochter is totaal verkeerd opgegroeid. Kende de dochter en was niets mis mee volgens mij, school en studie afgemaakt en goede baan. Wat bedoel je nou gaat toch goed met je dochter, nee joh ze vertelde vanmorgen dat ze als ze getrouwd is twee kinderen wil en een Opel Kadett want daar past de kinderwagen zo goed in. Mijn kind in een Opel Kadett ik heb echt gefaald .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.