BW-Conversie(10) – Mijmeringen
BW-Conversie(10) – Mijmeringen

BW-Conversie(10) – Mijmeringen

Gisteren was ik op zoek naar een mooie foto voor een zwart-wit conversie toen ik tegen deze foto aanliep. Me! in vol ornaat in functie bij een inspectie van een van de warmtekrachtcentrales waar ik destijds mijn werkzaamheden verrichtte. De foto is inmiddels 10 jaar oud. Eigenlijk was dit het werk wat ik het liefste deed, het terrein op en de fabriek in. Ik sta hier heel hoog op een van de bordessen van een stoomketel. Ingewijden mogen raden waar. Ik had destijds een vergunning om in opdracht onze installaties op het terrein te fotograferen. Tijdens zo’n ronde liep je daar met een explosiemeter rond, safety first. De foto is genomen met mijn camera door een toevallig aanwezige collega die spontaan zei als we toch zo hoog zijn kan ik ook een foto van je maken.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Het is een prachtige foto Sjoerd, de meester beheerst zijn machines.
  Een foto met mooie herinneringen, zo blijkt maar weer dat plezier in je werk hebben belangrijk is. Hans

  @ inderdaad de Geleenbeek is veel langer dan de Eem, zo blijkt maar weer eens dat wikipedia fouten bevat.

 2. zo sjoerd, da’s een stoere foto 🙂
  nou nog een beetje lachen hé 🙂 ik denk daar bij jou in de buurt, ik kom niet op de naam…
  maar bij de mijnen hé… camelot…?? of zo

  jij gaat het wel vertellen hé sjoerd 🙂

 3. Geen idee waar dit is, maar gevaarlijk was het er dus wel! Borsele soms? 😉 Kerncentrale, vast niet!

  Mooie foto, leuk nu, en voor later dat het er is, net als die ene foto van mijn opa op de fabriek.

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.