Hoogwater
Hoogwater

Hoogwater

Ik moest en zou eruit gisteren. En nou zeg, dat heb ik geweten, het was gatverpielekes koud buiten. het vroor gisteren nog toen ik aan het kolkende water van de Maas stond. Hoogwater bij de stuw van Borgharen. Veel hoger kan het water niet staan, want dan gaat het echt ergens fout. Zelfs de stuw bij Limmel, die normaliter altijd openstaat, was gestreken. Het filmpje duurt nog geen minuut, maar je kunt aan het schokkerige zien dat mijn handen het even koud hadden. Uiteraard heb ik ook foto’s gemaakt, maar het filmpje geeft het beter weer.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. frank-103

  Het is maar 200 kilometer maar bij ons is het echt veel minder koud, nauwelijks sneeuw gezien en een woeste rivier is de Zaan al een paar honderd jaar niet meer (of nooit geweest).

 2. logbankje

  Dat het koud was kan ik me goed voorstellen, zeker aan het water.
  De Maas is een echte regenrivier heb ik me laten vertellen door een onderhoudsmonteur van de pondjes over de Maas.
  Hij heeft een YT kanaal hij heet Harrytheferryman. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het logBankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Indrukwekkend hoor. Je hebt gelijk, dat is op film veel duidelijker te zien. Valt nog reuze mee hoed vast je de camera hanteert.
  Op Scheveningen bij zware storm lukt me dat zéker niet, maar er was gisteren gelukkig geen echt ruige storm, wel flinke wind.

 4. Kakel

  Wat een water! Je filmpje vind ik indrukwekkend…Het is echt een kolkende massa.
  Gisteren heb ik gefietst. Ik had graag foto’s gemaakt van de Lek maar ik was bang dat ik m’n mobiel uit m’n handen zou laten vallen, dus heb ‘m maar in m’n wielershirt laten zitten.
  De stuw van de waterkering in de IJssel was al naar beneden. De Lek staat hoog maar de pont vaart nog.
  Wel beroerd dat ze de komende dagen veel regen verwachten.
  Warme groet!

 5. Ha Sjoerd,

  Dat is hoog!! beangstigend.
  En dat het gatverpielekes koud was…
  Ja… en vanmorgen gatverpielekes glad!!!!
  Ik ben onderuit gegaan. Pats… daar lag ik en nu lach ik. Gelukkig wel…

  groetjes!

 6. Goede morgen Sjoerd, ik heb de Maas nog nooit zo hoog en wild gezien, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik alleen in de zomer een paar keer in Limburg ben geweest. Bij de zee hier zie je vaker wild water, als het goed stormt ga ik er soms heen om de zee zo te zien. Ik wens je een fijne week, met een fijne maandag om mee te beginnen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.