Maretakken in Zuid Limburg
Maretakken in Zuid Limburg

Maretakken in Zuid Limburg

Een veel voorkomend beeld in het zuiden van Limburg waar ik woon. Deze foto is genomen aan de rand van het natuurpark Terworm, vlakbij het wegrestaurant van van de Valk. De maretakken vind je het hele jaar door in Zuid Limburg. Deze groene bollen met witte besjes sieren in tegenstelling tot de rest van het landschap, de zuid Limburgse heuvels. Veelal hoog in de eikenbomen, esdoorns of populieren. Aan deze takken worden magische krachten toegekend, voor een kus onder de maretak hoef je hier niet te wachten tot de kerst. In de Keltische en Germaanse culturen was de maretak een heilige plant en bracht voorspoed, vruchtbaarheid en geluk… Hier in het zuiden hebben we dus geen Valentijn nodig.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.