Cadillac Coupe de Ville
Cadillac Coupe de Ville

Cadillac Coupe de Ville

bVision & Photography

Een van de meest legendarische amerikaanse auto’s is wel de Cadillac. Samen met Buick de oudste Amerikaanse automerken. De auto die Emile, onze Leidse Glibber voor ons op de foto zette op de Nieuwe Rijn in Leiden is de Cadillac Coupe de Ville series 1959. Uiteraard een echte Amerikaan met de klassieke indeling, motor voorin, aandrijving achter. En niet te vergeten de gigantische vinnen achterop. Je zou bijna denken dat deze auto zou kunnen vliegen. De two tone uitvoering hoort ook echt bij deze Coupe de Ville, dat wijnrood, super kleur. En om alles maar superstoer te maken gooi je er gewoon een achtcilinder motor in met 6.4 liter inhoud en een automaat. Er is niet voor niets een G2 gasinstallatie ingebouwd. Eigenlijk zou ik er best wel eens in willen rijden. Nee niet om te hebben, maar om de ervaring op te doen om eens met een slagschip te rijden. Dat wordt schuiven in mijn virtuele garage.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

 • Merk: CADILLAC
 • Kenteken: DE-62-79
 • Type: COUPE DE VILLE TWO TONE
 • Kleur: rood
 • Bouwjaar: 1958
 • Aantal cilinders: 8
 • Motorinhoud: 6400 cc
 • Brandstof: benzine/LPG G2

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. logbankje

  Ik had de Cadillac Coupe al op de log van Emile gezien, inderdaad een prachtige Amerikaan.
  Voldoet qua vorm helemaal aan de ideeën van die tijd.
  Heb er als kind wel in mee gereden, maar nooit zelf het stuur vast gehouden. Hans

 2. Goede morgen Sjoerd, allemachtig wat een slagschip echt niet iets om even mee naar de stad te gaan, je krijgt hem nauwelijks in een normale parkeerplek neergezet. Nou mijn wagen zou het niet zijn om in te rijden. Maar een mooi voorbeeld van de tijd dat auto’s steeds groter moesten worden. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.