BWC – Foodtruck of Fritkot
BWC – Foodtruck of Fritkot

BWC – Foodtruck of Fritkot

Af en toe heb ik daar toch zo’n zin in. Van die heerlijk vette fritten met heerlijke zure Belgisch Mayonaise zoals vroeger verkocht werd op de Baraque Michel, in de Hoge Venen in België. Fritten en Oliebollen verkochten ze hier in dit kot. De foto komt van Internet, was in kleur en is omgezet naar Zwart-wit.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 reacties

 1. Ieuw… Beglische mayo…. hahahaha ooit voor het eerst gekregen in België inderdaad, na overlevingskamp met school, 3 dagen Ardennen, en voor we de bus in moesten mochten we een frietje eten en dan met mayo, verwacht je dat wat je kent, krijg je totaal iets anders dan gewend… dat heeft het voor mij voor altijd verpest, hahaha

  X

 2. logbankje

  Dat is een mooie terugblik Sjoerd en de foto in Z/W is zeker op zijn plaats.
  Deze frietkotten zag je ook wel in Amsterdam, maar dan de helft van de lengte, alleen frieten en frikandellen.
  Eten met je vingers. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Nog even en dan zijn al die frietkotten ook uit beeld verdwenen zoals deze mooie nostalgische aanblik. Want ze verkeren allemaal daar in zware nood en een ouderwetse Belgische puntzak haalde ik altijd in Gent nabij het gravensteen als ik er eens op visite was. Er zijn hier wel div. potten Belgische mayo te verkrijgen maar toch vind ik hen niet zo smaken als daar.

 4. Dit doet me denken aan mijn kindertijd, je kocht friet in een puntzak voor een dubbeltje en dan kon je er voor een extra dubbeltje een schep met zilveruitjes (zoetzuur) bij nemen, mijn zus nam dan liever zure mosselen erop. Ik geloof niet dat je dat nog veel tegenkomt, wel verschillende sausjes, maar mosselen zie ik niet vaak aangeboden. Wel mayo, mosterd of piccalilly dat kon toen ook wel, wat later kwam daar dan ook nog tartaarsaus bij.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.