Af en toe heb ik daar toch zo’n zin in. Van die heerlijk vette fritten met heerlijke zure Belgisch Mayonaise zoals vroeger verkocht werd op de Baraque Michel, in de Hoge Venen in België. Fritten en Oliebollen verkochten ze hier in dit kot. De foto komt van Internet, was in kleur en is omgezet naar Zwart-wit.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek
Verschil is dat hier de friet nog weinig kostte, nu het foodtruck heet kost het direct een hoop meer 🙁
Ieuw… Beglische mayo…. hahahaha ooit voor het eerst gekregen in België inderdaad, na overlevingskamp met school, 3 dagen Ardennen, en voor we de bus in moesten mochten we een frietje eten en dan met mayo, verwacht je dat wat je kent, krijg je totaal iets anders dan gewend… dat heeft het voor mij voor altijd verpest, hahaha
X
als belg zeg ik natuurlijk; frietjes :o)
Dat is een mooie terugblik Sjoerd en de foto in Z/W is zeker op zijn plaats.
Deze frietkotten zag je ook wel in Amsterdam, maar dan de helft van de lengte, alleen frieten en frikandellen.
Eten met je vingers. Hans
Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
Zo’n frietkot zie je hier niet meer. Wel frituren waar de frieten bijzaak geworden zijn tussen al dat andere voedsel die er aangeboden wordt.
Met lekkere volle frietsaus.
Love as Always
Dimario
De foto is heel leuk en af en toe een frietje, niks mis mee.
Nog even en dan zijn al die frietkotten ook uit beeld verdwenen zoals deze mooie nostalgische aanblik. Want ze verkeren allemaal daar in zware nood en een ouderwetse Belgische puntzak haalde ik altijd in Gent nabij het gravensteen als ik er eens op visite was. Er zijn hier wel div. potten Belgische mayo te verkrijgen maar toch vind ik hen niet zo smaken als daar.
Puntzak friet, en je vingers vol met mayo van het graven naar de laatste frietjes
Zo zie je ze niet meer. Had ‘m toch wel graag in kleur gezien voor het echte tijdsbeeld. Van mij zal een frietzaak niet rijk worden, geef er niet veel om.
Dit doet me denken aan mijn kindertijd, je kocht friet in een puntzak voor een dubbeltje en dan kon je er voor een extra dubbeltje een schep met zilveruitjes (zoetzuur) bij nemen, mijn zus nam dan liever zure mosselen erop. Ik geloof niet dat je dat nog veel tegenkomt, wel verschillende sausjes, maar mosselen zie ik niet vaak aangeboden. Wel mayo, mosterd of piccalilly dat kon toen ook wel, wat later kwam daar dan ook nog tartaarsaus bij.
De patatten werden indertijd nog afgerekend met Frankjes. Dat is dus al een ouwetje dus, maar wel mooi.
Mooie foto. Ze zullen er wel niet meer staan met hun kraam denk ik zomaar.
Lekkerrrrr…!
Lie(f)s.
Ha Sjoerd,
heerrrrrlijk!
Ik wil ook petat! Fritten met de vingers eten en ja… die mayo… die hoort er bij.
Helaas…
Misschien volgende maand!
Prettig weekend, Marlou
Ik krijg nu ook meteen zin in patat… Leuke foto is het! Ik zou daar zeker wel patat kopen.
geweldig ja, ik wil ook 🙂
zullen we samen 🙂
Als ik dit op de vroege ochtend lees, kan ik me je trek moeilijk voorstellen.Maar de foto is geweldig!
Mmm lekker. Uit een puntzak.