Art – Wasdag
Art – Wasdag

Art – Wasdag

Soms schiet me zo wel eens wat in gedachten, en dat moet er dan even uit. Een artistieke aanval op een stuk geprepareerd papier. Zo las ik laatst iets over het wassen vroeger, met een tobbe, wringer en dan op de bleek als je die had. Zo reed ik afgelopen week door Oirsbeek en zag daar de was aan de lijn hangen. En dat samen met wat zoekwerk op internet, komt er dan zoiets uit…

  • Aquarelverf: van Gogh
  • Waterproof Pen: Sakura Pigma Micron (archival Ink)
bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 reacties

  1. Maandag wasdag, ik zie nog mijn moeder bezig in de bijkeuken, met een grote wasteil op een gaspit, zo eentje op de grond waar een wasketel op kon worden gezet. Als de was klaar was, werd die buiten gehangen aan de lijn, behalve met regen, dan werden de lijnen op zolder gebruikt. Een wringer gebruikte ze niet, ze zei altijd dat ze met haar handen de was droger kon wringen. En ja dat was inderdaad zo ze liet het zien door nadat de was door een wringer was gehaald zij er nog water uit kon wringen. Dinsdag werd de was gestreken en wat de andere dagen vaste werkzaamheden waren weet ik niet, behalve vrijdag, dan werden de ramen gelapt en de tegelvloeren (gang, keuken en bijkeuken) geschrobd. Zo had elke dag destijds een eigen huishoudelijk werkje. Tja en nu kan ik heerlijk de boel in de machine gooien een kind kan dus de was doen 🙂
    Maar Sjoerd, jij hebt van de was een kunstwerk gemaakt !

  2. Zo super leuk! hahaha, ja wasdag, ik heb het in mijn kleuterboek zitten, waarin de opdracht ook de waslijn was, en in die tijd, hing het nog buiten bij mijn opa en oma, en ja wat daar aan hangt… lol, als ik weer thuis ben, zal ik hem eens opzoeken en laten zien 😉

    De jouwe is in elk geval een stuk meer realistischer, prachtig!

    X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.