Rover TC2200
Rover TC2200

Rover TC2200

De auto van vandaag is van Laurent Bruning, voor velen wellicht nog een bekende uit de tijd dat Laurent nog een blog had. Nu is hij voornamelijk nog op Facebook te vinden. Laurent is in het bezit van deze prachtige Rover TC2200. Een van de modellen welke door Rover in de P6 lijn gemaakt zijn, waaronder naast dit model ook de beroemde 3500 en de 2000 vallen. Een schitterende auto, alleen staat hij momenteel stil en wacht op restauratie. Er mankeert het nodige aan voordat die weer naar de APK kan en dat is duidelijk niet de prioriteit van Laurent, die naast zijn fulltime job, de rest van zijn tijd besteed aan zijn andere grote hobby, de muziek. Aan de andere kant is het wegdoen van deze Rover ook zonde. De 3500 serie was erg geliefd en ook te vinden in de vele Engelse politieseries(o.a. in Dempsey and Makepeace). Het bekendste voorval met deze auto was toch wel de dood van Grace Kelly van Monaco in 1982. Alhoewel de geruchten gaan dat haar dochter Stephanie achter het stuur zat. Overigens had ook het Engelse koningshuis de beschikking over de Rover 3500. Het bijzondere aan deze zeer moderne auto was wel de motor in het vooronder, de van Buick overgenomen lichtmetalen V8 van 3,5 liter…

bVision & Photography
 • Merk: Rover
 • Kenteken: 17-FV-67
 • Type: 2200 TC
 • Kleur: geel
 • Bouwjaar: 1975
 • Aantal cilinders: 4
 • Motorinhoud: 2200 cc
 • Brandstof: benzine

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 reacties

 1. logbankje

  Rover P6 is de interne projectnaam van Rover voor de modellen die als Rover 2000, Rover 2200 en Rover 3500(S), lees ik net op Wikipedia.
  Waarom het opzoeken, nou een oud collega in begin jaren 80 had een Rover 3500 V8 uit dacht 1976.
  Maar die lustte wel een slokje benzine, wel een dijk van een auto. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.