Zwerfvuil
Zwerfvuil

Zwerfvuil

Zwerfvuil

Als dank voor het aangenaam verpozen,
gooien we de rommel en de lege dozen,

Zoals het hoort, netjes in de afvalbak.
maar plots was daar een luid gegak.

Twee ganzen, ja echt maar twee,
namen alles van hun gading mee.

Beduusd staat nu die lege afvalbak,
rood van schaamte, niet meer op zijn gemak

©bVision.nl

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. frank-103

  Heel kwalijk, al wordt er hier ook merkbaar bezuinigd op afvalbakken, want die moeten geleegd worden. En weinig afvalbakken en ze ook niet te regelmatig legen, dan krijg je vanzelf zwerfvuil.

 2. logbankje

  Nou, Ganzen en ook kraaien, heb vooral de laatste menig afvalbak zien leeg halen.
  Het zijn boefjes. Hans

  Ot. Je verzoekje en natuurlijk voor Jeslynn voor haar verjaardag zijn gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Ria van Felius

  Een bak met een klep en dan niet overvol laten worden. Zo te zien zat er toch genoeg in dus mensen deden toch hun best, dat die beesten er dan weer zo’n bende van maken….

 4. Hier valt het erg mee, behalve als de vuilophaaldienst een weekje overslaat. Dan gaan mensen het netjes naast de bak zetten en maken honden en vooral meeuwen daar een rotzooi van. Zelf snap ik het niet. Als iets vol mee kan, dan kan het zeker leeg mee terug.

  Dit is overigens een beroerd type bak. Een beetje zeemeeuw trekt dat ding leeg door er bovenop te staan. Heb ik 10 jaar gelden eens over geblogd (zit onder m’n naam). Ik zie het hier nog regelmatig op schoolpleinen. Op andere plekken worden dit soort bakken hier vervangen door iets met een klep en/of andere vorm.

  De grootste rotzooi zit hier niet in de parken of de stad, maar op plekken die minder in het zicht zijn. Heb daar een paar meldingen van gemaakt bij stadswerk. We hebben een plek waar een handvol daklozen samenkomen en die gooien alle blikjes en flesjes netjes achter een hek. Je moet over dat hek kijken om het te zien. Een andere plek is een domme afslag van een snelweg niet ver van 2 McDo’s e.d. Ze gaan even van de weg bellen wat, vreten wat en alles gaat uit het raam het groen in en ze vervolgen weer de snelweg.

 5. Op vakantie in de tropen vaker gezien dat een grote groep apen (Makaken) een hele afvalcontainer hadden leeg gemaakt. Dat wil zeggen de inhoud er omheen verspreid. Leuk gedichtje trouwens.

 6. Goede morgen Sjoerd. Hier op het strand is het soms ook zo’n puinhoop na een zonnige dag. En daar staan om de paar meter afvalbakken langs het vlonderpad. Gek ik denk altijd wat je mee heen neemt, neem je leeg mee terug dan is het ook nog eens veel minder zwaar. Veel mensen zijn viespeuken als ze denken dat niemand ze ziet of herkent. Voor vandaag wens ik je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.