De bever in aktie
De bever in aktie

De bever in aktie

bVision & Photography

De natuur moet je niet aan de mensen overlaten hoor ik wel eens, maar mede door o.a. stichtingen zoals Natuurmonumenten ontstaan er langzaam natuurgebieden die aan elkaar geschakeld zijn. Daardoor komt ook de bever en de wolf weer voor in ons land. De wolf is een echt roofdier en de bever een echt sloper. Ik heb deze foto gemaakt in Niedergangelt(Duitsland), tegen de Schinveldse bossen aan, daar waar de Roode Beek de grens vormt tussen Nederland en Duitsland. De bevers hebben daar een dam gemaakt en ervoor gezorgd dat daar ook het achterland blijvend van water wordt voorzien en er een stukje drassig gebied ontstaat met vijvers en plassen. Of je daar gelukkig mee moet zijn weet ik niet, maar in dit geval heeft het voor mij een meerwaarde.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 Comments

 1. Frank103

  Ik vrees dat we de bevers niet zo maar aan de gang kunnen laten, dan ligt er binnenkort een dam in het Noordzeekanaal en krijgen de bewoners van Noord Holland natte voeten.

 2. logbankje

  En dan te bedenken dat ze alles met hun tandjes doen, er komt geen motorzaag aan te pas.
  En zo’n dam is een waar kunst werk, zeggen Ed en Willem Bever. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Sommige dieren waren niet voor niets een soort van uitgestorven in Nederland. De mens neemt steeds meer habitat van dieren in voor bebouwing. De dieren met kunstgrepen weer binnen zien te krijgen gaat absoluut problemen opleveren als dat lukt.

 4. Ik zag laatst een stukje over de bever in ons land, de boswachters houden het bij allemaal, en het is van belang dat de bever er is, dus ze zullen er blij mee zijn daar, men is dat hier ook, schijnbaar… Ook weer voor de zeearenden zelfs… schijnt het belangrijk te zijn.

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.