Uit de showroom: Jaguar Mark ll
Uit de showroom: Jaguar Mark ll

Uit de showroom: Jaguar Mark ll

bVision & Photography

De Jaguar Mark ll op de bijgaande foto’s zijn gemaakt door Emile, onze Leidse Glibber tijdens de uitreiking van het Leidse Leven Magazine. Een hele mooie serie, bedankt dat ik deze ook mocht publiceren.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

Hij is van een kennis van Emile die een autoschadebedrijf heeft. De eigenaar, Henk van Spijker, heeft er vier jaar aan gewerkt om de Jaguar Mk2 3.8 uit 1964 weer in deze staat te krijgen. Veel missende onderdelen heeft hij zelf met de hand nagemaakt. En eerlijk is eerlijk, de auto mag er zijn en krijgt een ereplaats in de virtuele garage. Ik heb er het geld niet voor, maar dit is een auto waarvan ik vind dat deze zeker in de top 5 van klassiekers moet staan, een auto waar je aan denkt als je Jaguar zegt. Ik schat hem zelfs hoger in dan mijn favorieten, de Citroën DS en SM.

 • Merk: Jaguar
 • Kenteken: PM-12-43
 • Type: Mark ll (MK2}
 • Kleur: grijs
 • Bouwjaar: 1964
 • Aantal cilinders: 6
 • Motorinhoud: 3781 cc
 • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. Leuk Sjoerd ik zal deze blog doorsturen naar Leven Magazine en naar de eigenaar van de auto. Hij heeft nog een heel aparte auto staan ( ben even de naam kwijt) waar hij zelf dagelijks in rijdt en waar er maar vijf van in Nederland zijn geleverd destijds. Als Henk zelf geen contact opneemt ga ik wel even langs om op de foto te zetten

 2. logbankje

  Nu ben ik niet zo’n tv serie kijker, maar weet wel dat ‘Inspector Morse’ in een Jaguar Mark ll rijdt.
  Het Leidse Leven Magazine heeft vaak een opvallende presentatie.
  De restauratie is goed gelukt, het is een prachtige Jaguar Mark ll. Hans

 3. Kakel

  Een liefhebber heeft er vier jaar aan gewerkt. Daar spreekt liefde voor auto’s uit. Dan ook nog foto’s opgestuurd krijgen van een professionele fotograaf…en dan heb ik het nog niet over de auto zelf gehad.
  Een oldtimer die de rest doet verbleken! Wat een beauty.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.