Spanning in Deurze
Spanning in Deurze

Spanning in Deurze

bVision & Photography

Het trafohuisje wat u hier ziet staan is op de foto gezet door Tom Topp. Het staat in het dorp Deurze ten oosten van Assen, in Drenthe dus. Het gebouw is gebouwd in Amsterdamse stijl. Er staan meerdere van deze trafohuisjes in de omgeving. deze zijn door de opdrachtgever de N.V. Maatschappij tot Aanleg en Exploitatie van Laagspanningsnetten gebouwd. Volgens info zou het gebouw in de laat twintiger jaren opgeleverd zijn (mijn informatie zegt zelfs 1930). In deze tijd werd aan een vijftigtal dorpen in Groningen en Drenthe stroom geleverd. Later is het na een fusie met de PEB in 1967 opgegaan in het EGD, het Elektriciteitsbedrijf voor Groningen en Drenthe. Het is in ieder geval een keurig en goed bewaard Huisje.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. hanscke

    Lief kabouterhuisje, maar door de hoogspanning kunnen ze daar toch niet naar binnen. Dat is altijs de associatie als ik die huisjes zie. Lieflijk maar…….schijn bedriegt.

  2. Een fraai gebouwtje in goede staat. Sinds ik meer oog heb voor dergelijke bouwsels ben ik niet meer in Drenthe geweest. Dacht ook niet daar zoiets te vinden. De stad Groningen heb ik er wel op bekeken, maar dat viel me destijds op 1 torentje na een beetje tegen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.