Het absolute einde
Het absolute einde

Het absolute einde

Op 19-04-2019 is Machinefabriek Heerlen B.V. te Hoensbroek (Limburg) failliet verklaard nadat de surseance beëindigd is. De (hoofd)activiteit van Machinefabriek Heerlen B.V. was vervaardiging van producten van metaal (geen machines en apparaten). Momenteel zijn ze de resten op aan het ruimen van de sloop van deze fabriek. Een van de eerste fabrieken op het industriegebied de Koumen in Hoensbroek. Er werd heel specialistisch werk gedaan met metalen onderdelen, maar helaas, een leeg terrein blijft achter…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Frank103

  Linkse partijen zijn tegen milieuvervuilende fabrieken, als ze die dan weggepest hebben gaan de leveranciers ook failliet. Zoals de machinefabriek.
  De Hoogovens (Tata Steel) wordt hier ook al langdurig het leven zuur gemaakt, dat gaat 6.000 medewerkers hun baan kosten. Maar ook 15.000 bij leveranciers, en vervolgens krijgt horeca en middenstand het ook zwaar want met een uitkering moet je toch beter op de uitgaven passen.
  Maar wat voor banen gaat de jeugd over 20 jaar vinden, als alle maakindustrie en landbouw en veeteelt is weggepest?

 2. Tja, het houdt een keer op, ook voor Heerlen in Hoensbroek, wat eigenlijk toch wel bijzonder te noemen is.
  In Drachten heeft zo’n oude machinefabriek een tweede leven gekregen als broedplaats voor kunstenaars en allerlei projecten en evenementen.

 3. Meer woningen in de toekomst? Daar zijn ze bij mij in Almere ook mee bezig, oude kantoren omtoveren tot woningen, maar ja, dat zal gerust weer vrije sector zijn, want er stond al in de brief, wisseling koop en huur…

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.