BWC – De tram
BWC – De tram

BWC – De tram

Niet alleen in de grote steden van Nederland reed vroeger de tram, maar ook hier in het zuiden en met name in de oostelijke Mijnstreek. Het was o.a. makkelijk voor vervoer naar de afzonderlijke mijnen. Zo liep er een stoomtram van Heerlen naar Hoensbroek. Deze werd in 1922 overgenomen door de Limburgse tramweg Maatschappij. Deze lijn werd geëlektrificeerd en verlengt tot station Sittard. Een van de trams op die lijn ziet u op onderstaande foto. Vraag me niet waar ik die vandaan heb, hij is wel aangepast voor deze blog. De tramlijnen werden door de LTM in 1950 opgeheven. Ze voldeden niet zo goed als de inmiddels de bestaande bussen in het heuvellandschap. De LTM ging verder met alleen busvervoer.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 reacties

  1. Frank103

    Hier waren ook veel meer tramlijnen, die zijn inmiddels allemaal opgedoekt! Het zijn de kosten van het onderhoud aan de spoorlijn die worden vergeleken met de grotere capaciteit per tram/van de tramlijn.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.