Muizenissen
Muizenissen

Muizenissen

bVision & Photography

Enthousiast kwam pa muis thuis. Tjonge, ik heb een goudmijn gevonden, daar buiten in de kast is een voorraadschuur met vogelvoer. En daar heb ik een gat in de zak kunnen maken. Heel de familie was enthousiast en ging met pa muis mee. Bij het eerste ochtendgloren vertrokken ze, niet wetend dat er ook bewaking was overdag. Bij de eerste rooftocht overdag sneuvelde pa muis, een grote zwarte poes, Kaatje kreeg hem op de terug weg te pakken. Stil bleven de muizen zitten en hadden niet in de gaten dat er nog een tweede bewaker was en zo kreeg Ollie de kater, muis nummer twee te pakken. Een dag later was er weer een muisje de sigaar ditmaal weer door Kaatje. Inmiddels was de baas van die bewakers het moe met al die dode muizen en vond de aangevreten zak vogelvoer. ruimde deze op en maakte alles schoon. hij vond daarbij ook muisje nummer vier, er stond niet bij of deze door Ollie of Kaatje was verrast, maar Kaatje kennende….
Ik hoop alleen dat er geen muisjes meer gaan kijken of er nog wat over is. Vier kruisjes voor de muisjes is wel genoeg…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

23 reacties

 1. frank-103

  Smakelijke vogels of muizen, daar blijft hier maar weinig van over, die worden met huid en haar opgegeten. Een staart, pootjes of een snaveltje, de rest wordt als mest bij de buren in de tuin begraven. De katten krijgen hier genoeg te eten!

 2. logbankje

  Je katten hebben hun instinct laten spreken, de kleine mormels lopen in de weg.
  Pikken het voer van de vogels daar spelen Kaatje en Ollie ook graag mee.
  Gelukkig is het voer veilig verstopt en nog niet door een muisje gespot. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op het log Bankje voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. hanscke

  Wat een verdrietig verhaal als je het uit het oogpunt van de muizenfamilie bekijkt. Maar that’s life zullen we maar denken. Toen onze kat Sjimmy met muizen thuiskwam vond ik het ook altijd vervelend, zeker als ik zag hoe hij er mee speelde, stukje ruimte geven, dan weer pakken en het muisje maar piepen van angst.

 4. Goede morgen Sjoerd, Molly had de gewoonte om muisjes levend en onbeschadigd mee naar binnen te nemen en ze daar op te jagen door de kamer. Dat vond ik niet zo’n goed idee, dus Molly even oppakken en in de gang zetten, de deur dicht een theedoek of handdoek over het muisje gooien en dat diertje even naar het boerenland aan het eind van de straat brengen en daar loslaten met de opdracht om niet meer in de buurt van mijn kat te komen. Als Molly dan weer in de kamer kwam ging ze onmiddellijk zoeken, ik zag haar denken : “Mijn muis, waar is mijn muis, ik weet zeker dat ik een muis had gevangen, waar is dat beessie toch?”

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.