Elektriciteitscabine in Roeselare
Elektriciteitscabine in Roeselare

Elektriciteitscabine in Roeselare

bVision & Photography

De Elektriciteitscabine zoals trafohuisjes in België worden genoemd die je hier vandaag ziet, is reeds geruime tijd geleden op de korrel genomen door Francky van het weblog Suske blogt. Hij stuurde daarbij de volgende informatie mee:
Deze middag was ik in de buurt van Krottegem en nam enkele foto’s van een trafohuisje of zoals ze hier zeggen een “elektriciteitscabine”. Dit bevindt zich in de Koornstraat 4 hier in Roeselare. Mooi is het niet en de buurt is ook allesbehalve aantrekkelijk. Toch is het iets anders dan wat je gewoonlijk van de bloggers uit NL te zien krijgt.
Maar ook in Nederland treffen we deze ingebouwde of inpandige trafohuisje wel aan. Langzaam maar zeker ben ik nu het archief leeg aan het maken. Daar staan ook nog hele mooie huisjes bij.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

  1. Kakel

    Ik zag de foto en dacht direct aan België. Daar hebben ze patent op dit soort huizen en die kan ik wel waarderen. Het heeft iets. Net zoals deze trafo!

  2. Echt Belgisch dat huisje, dat sombere. Grappig, ernaast staat een oud fabriekspand van Soubry, fabrikant van deegwaren, bloem, griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten. Ik herkende de naam omdat ik weleens broodmeel van dat merk koop.

  3. Goede morgen Sjoerd, weer eens een ander huisje dan gewoonlijk. Maar mooi, nou nee dat kan ik niet zeggen. De woning waar het tegenaan is gebouwd, mag ook wel wat verf hebben, ik hoop dat de bomen die je kunt zien in een tuin staan die bij de woning horen, zodat de mensen ook nog buiten kunnen zitten. Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.