Citroën Méhari
Citroën Méhari

Citroën Méhari

bVision & Photography

Deze Citroën Méhari kwam ik tegen vlakbij het station van Voerendaal. Hij ziet eruit als nieuw, maar dat is schijn, want de laatste van deze auto’s is van 1968 tot 1988 geproduceerd. Hier in Nederland een echte rariteit, maar in de warmere landen common use. In Frankrijk kon je er zelfs de Gendarmerie in vinden. De auto is overigens genoemd naar de Franse soldaten die op een kameel de de woestijn jakkerden. De basis van dit autootje is de lelijke eend, de 2CV, met een van ABS kunststof gemaakte carrosserie. Een leuk hebbedingetje, maar meer ook niet… Hij gaat wel als klein wild de virtuele garage in.

 • Merk: Citroën
 • Kenteken: BG-51-BS
 • Type: Méhari
 • Kleur: hopi(rood)
 • Bouwjaar: 1972
 • Aantal cilinders: 2
 • Motorinhoud: 602 cc (21kW)
 • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

24 Comments

 1. Frank103

  Geweldig autootje vind ik de Mehari, ik ben ooit serieus van plan geweest er een aan te schaffen tot ik er achter kwam wat men voor zo’n wagentje durft te vragen. En echt vlot, veilig of comfortabel is het ding natuurlijk ook niet! Ik heb daarna de DVD box van Louis de Funes ‘ de gendarme’ gekocht zodat ik toch zo nu en dan een Mehari kan bekijken.

 2. Goede morgen Sjoerd, een grappig geval, maar ik zou er niet mee op de snelweg willen zitten al dat geklapper van de bovenkant als er een beetje vaart in gaat komen. Nou nee van mij mag het karretje in de garage blijven, als herinnering aan de woestijn. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

 3. Hahahaha ik dacht al, waar ken ik dit model van…. Le Gendarmerie, Louis de Funes.. natuurlijk! Maar wat mij eerder opviel, is de mercedes erachter, ik ben niet de enige geloof ik 😉 Leuk dat deze ook de garage in mag!

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.