De Beukenberg in Oirsbeek
De Beukenberg in Oirsbeek

De Beukenberg in Oirsbeek

bVision & Photography

Oirsbeek is een kleine plaats in de gemeente Beekdaelen en ligt te zuiden van Sittard. Daar vinden we de Beukenberg, een heuvel met als hoogste punt 115 meter boven NAP. De heuvel maakt deel uit van het Plateau van Doenrade, aan de rand van het beekdal van het beekje de Kakkert (daar nog de Oirsbeek genoemd). De Kakkert mond uit bij Schinnen in de Geleenbeek. De heuvel is in het verleden gedeeltelijk 25 meter diep afgegraven voor zand en grindwinning en stond bekend als de Boymans groeve. Daarna is deze groeve gebruikt als vuilstortplaats. In het jaar 2000 is men begonnen met de sanering van het gebied, er werd een ondoordringbare folie over het “stort” aangebracht en heeft men alles weer aangevuld met schone grond en beplant. Boven op de hevel is een opgehoogd uitkijkpunt gemaakt waar men een uitgestrekt uitzicht heef over een groot deel van de omgeving. Het hele gebied is bijen- en vlindervriendelijk ingericht. Door het IVN zijn aan de voet van het uitkijkpunt bijenkasten geplaatst. Het is omgetoverd tot een mooi wandelgebied. Het moet nog groeien, maar het is nu al best de moeite waard.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar bij de oldtimer kan ik niet reageren, dus kom ik even naar hier om je te zeggen dat het een hele mooie auto is, die ik eigenllijk niet ken toen ik jong was.
  Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.

 2. logbankje

  Wat een prachtig uitzicht vanaf de Beukenberg.
  Gelukkig weer in ere hersteld, de Beukenberg pas zo mooi in de omgeving. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Goede morgen Sjoerd, zou het stort niet langs onder ‘lekken’ als er boven folie is gebruikt, zoekt gifgrond misschien een weg langs onderen. Nu heb ik er geen verstand van, ik neem dus maar aan dat het zo wel goed zal zijn. Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.