Rover P5
Rover P5

Rover P5

bVision & Photography

Hier heb ik dus niets meer aan toe te voegen en laat Hans Bank van het zeer muzikale Logbankje verder aan het woord
Hallo Sjoerd,
Kwam ik afgelopen vrijdag bij het winkelcentrum toch een prachtige Rover oldtimer tegen. Hij glom tegen me op en voor zijn voor zijn 51ste verjaardag die 3 dagen geleden was een prachtige auto. Goed onderhouden en denk ook wel gerestaureerd, het interieur is prachtig, leer en hout alles even mooi. Dit vond ik ervan op wikipedia:
Het Rover P5 model is bekend geworden als de Poor man’s Rolls. Het is een klassieke, degelijke auto die als concurrent van onder meer de Jaguar Mk serie werd verkocht. Door de hoge kwaliteit scoorde het model goed in Engelse regeringskringen als dienstauto. Er zijn twee modellen P5: de Saloon en de Coupé (vanaf de Mk II serie in 1963). Bovendien zijn er twee motorvarianten leverbaar: de 3 liter werd geleverd van 1959 tot 1967 en de 3.5 Litre van 1967 tot 1973. De 3 liter is voorzien van een 3 liter zescilinder kopklep motor. De 3.5 liter (ook wel: P5B) wordt aangedreven door de in 1967 van Buick gekochte 3,5 liter-V8-motor. Er werden ook enkele exemplaren geleverd met de oudere 2,4 en 2,6 liter zescilinder motoren. De 2,4 litermotor is alleen geleverd in Oostenrijk, de 2,6 litermotor is geleverd in Frankrijk en Nigeria. De letter B in de type aanduiding P5B staat voor Buick wat verwijst naar de oorspronkelijke leverancier van de Rover V8 motor. De Coupé aanduiding verwijst naar de schuiner en lager aflopende achterruit en daklijn, terwijl de achterdeuren toch aanwezig zijn, de P5 Coupé is hiermee een van de weinige 4 deurs Coupe modellen in de wereld.
vriendelijke groetjes, Hans Bank

  • Merk: Rover
  • Kenteken: 50-28-ZV
  • Type: 3.5 LITRE SALOON
  • Kleur: groen
  • Bouwjaar: 1970
  • Aantal cilinders: 8 (170 pk)
  • Motorinhoud: 3500 cc (21kW)
  • Brandstof: benzine

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, wat een mooie oude auto, echt eentje met glamour om daar in te mogen rijden moet je volgens mij chic gekleed zijn, anders misstaat het. Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.