Vrij in M(e)i(j)
Vrij in M(e)i(j)

Vrij in M(e)i(j)

Ik heb niets met paarden als gebruiksvoorwerp, niet voor de sier en niet om op te rijden. Eigenlijk horen deze dieren gewoon in de natuur thuis. maar als ze dan toch vroeg in de ochtend hier niet op Katinka staan te wachten, levert dat wel een mooi plaatje op. Denk dan ergens aan de steppen, de toendra’s, denk alle hekken weg de onder stroom staande draden weg, de voerbak weg, dan krijg je toch dat gevoel van vrijheid wat staat voor de volgende al klaar staande maand mei. Vrij zijn in een wereld waarin alles beperkt is.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Wat dat betreft leven veel dieren in een dierentuin, net als mensen nu in een mensentuin met beperkingen. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 2. Ha Sjoerd,

  mooi geschreven.
  Vrijheid is toch wel het hoogste goed.
  Want je kunt nog zoveel geld hebben of wat dan ook: als je niet vrij bent ben je nergens.

  Ik houd wel van paarden… maar alleen van een afstandje. Laat ze maar lekker los op de steppen en toendra’s!

  Prettig weekend,
  Marlou

 3. Paarden zijn al van oudsher “lastdieren” die de mens dienen. Maar alle gekrakeel om “het uitbuiten van dieren in bijv een circus” laat paarden en hulphonden buiten beschouwing wat goed bezien natuurlijk behoorlijk hypocriet is.

 4. geniet van alles waar je lang naar uit hebt gekeken, dubbel en dwars,
  dankbaarheid heeft een korte houdbaarheidsdatum dus het zal erom spannen hoe het verder gaat sjoerd 🙂

  de paarden zijn prachtig ik vind ze héél erg mooi

 5. Goede morgen Sjoerd, Mooie foto van die paarden en vrij. . . wie is eigenlijk helemaal vrij in zijn doen en laten. We zijn aan zoveel mensen en zaken verbonden soms verplicht, soms vrijwillig, dat we niet helemaal vrij kunnen zijn.

 6. We gaan inderdaad weer de maand mei in waarin we vrijheid gedenken en vieren. OT: beetje erg druk geweest dus zo even alles bij lezen. Wel aan je gedacht, kijk maar op de parkeerplaats van je virtuele garage 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.