GMC Suburban
GMC Suburban

GMC Suburban

bVision & Photography

We hebben er weer een bij, dankzij onze pas gedecoreerde Emile, onze Leidse Glibber, een GMC Suburban. Het is dat er GMC op staat, maar er had net zo goed Chevrolet, GM of iets anders op kunnen staan. Een mooie twotone met een gigantische motor in het vooronder. Non Nederlandser kunnen we het niet maken. Een motorinhoud van 7.4 liter (V8) zie je hier niet zo vaak. Volgens mij past een Dafje uit die tijd in het vooronder. En als dat niet lukt parkeer je hem gewoon achter in de bagageruimte. Dat deze auto in Amerika populair was moge duidelijk zijn. Deze stamt alweer uit de zevende generatie en is 18 jaar geproduceerd. De productie in totaliteit is gestart in 1934 en ze worden nog steeds geleverd. De modernere versie van deze auto is zeer populair bij televisieseries. Vooral FBI schijnt er een fors aantal in zijn bezit te hebben, terwijl ook in “The Army” er diverse rondrijden. Een echt werkpaard en overal voor te gebruiken.

 • Merk: GMC
 • Kenteken: 37-YB-07
 • Type: Suburban
 • Kleur: blauw/wit
 • Bouwjaar: 1977
 • Aantal cilinders: 8
 • Motorinhoud: 7400 cc
 • Brandstof: benzine/lpg

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  GMC Suburban, ja die wil wel als je gas geeft wiegt de auto.
  De Chevrolet Suburban werd bij de Rotterdamse politie gebruikt tot 1986, werd de Suburban te vervangen door de Volkswagen transsporter.
  Een indrukwekkende auto maakt toch veel meer indruk dan een Volkswagen transsporter. Hans

 2. Ria van Felius

  Deze is me echt te groot. Allereerst kom ik al niet boven het stuur uit en ten tweede past hij niet in de gangbare parkeervakken.

 3. Wat een joekel, nou daar zou ik niet graag in de stad een parkeerplek voor moeten zoeken. Ik heb het altijd liever in kleine autootjes gezocht. Een fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.