Een vogel van adel
Een vogel van adel

Een vogel van adel

bVision & Photography

Ik hoop dat de familie ooievaar zich bewust is wat het inhoud als je op een kasteel woont. Vorig jaar hadden ze zich verschanst in een boomtop aan de rand van de kasteel gracht, dit jaar hebben ze zich genesteld op een schoorsteen bij het slot. Een mooie plaats en uit het gezicht van de mensen. Hier kunnen ze op hun gemak de kleintjes grootbrengen. Voedsel genoeg, aangrenzend aan het kasteel ligt een grote visvijver. Ik zag nog geen kopjes boven het nest uitkomen maar ik hou de boel goed in de gaten, en zij mij…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

  1. logbankje

    De ooievaar is ook een prachtige vogel, ook een harde werker voor zijn grut.
    De broedplek moet voldoende vrij land voor hun voedsel hebben. Hans

  2. Dat soort schoorstenen lijken ooievaars ideaal te vinden. Bij mij in de buurt zit er al jarenlang een stelletje op een vergelijkbare schoorsteen van een oud landgoed. 5 sterrenrestaurant voor de deur in vorm van een vijver waar van alles op vogelgebied met pulletjes rondloopt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.