Spanning in Oudewater
Spanning in Oudewater

Spanning in Oudewater

bVision & Photography

We gaan vandaag nog even verder uit het archief met een trafohuisje in Oudewater in Utrecht. Aan het Arminiusplein, ligt een weegbrug met weeghuisje, en daarachter een groot trafohuisje, ontworpen omstreeks 1930. De brug heeft een relatie met de scheepvaart op de Hollandse IJssel. De weegbrug diende om -op wagens- ladingen te wegen die van schepen kwamen of ingescheept zouden worden. Het trafohuis erachter is zo te zien van een iets latere datum, maar is geheel in dezelfde stijl opgebouwd. De foto’s van deze opstelling, trafohuisje met weegbrug zijn gemaakt door Marthy van haar blog Heen en terug naar de Ardèche. Ik vind dit een geslaagd duo, deze huisjes bij elkaar. Het verhaal van Marthy vind je hier.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. logbankje

  Dat is spannend een trafohuisje zo midden in de week.
  Ziet er keurig uit, geen spatje graffiti.
  Voor mijn werk wel eens in Oudewater geweest, werkte toen in de regio. Hans

 2. Ha Sjoerd,

  Spanning in Oudewater.
  ja… je klrijgt ze overal vandaan.
  De één nog leuker of bijzonderder dan de ander.

  Deze is gaaf, met die weegbrug.
  Twee vliegen… etc…

  groetjes!

 3. Mooi die bolpirons op beide gebouwtjes. Toch lijkt het er op dat het e-huis veel later (rond 1968) is gebouwd. Op eerdere topokaarten kan ik hem niet vinden. Aan het veel nieuwere pannendak te zien zal 1968 ook goed kunnen kloppen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.